Predsednik Nešković i Brajan Ouanda pred meč s Radničkim

I dalje mučimo muku s postizanjem gola, pa je i meč u prošlom kolu kod kuće protiv Jedinstva (0:0) dopisan u tu zabrinjavajuću statistiku. Neefikasnost u zavšrnim fazama napada i dalje nas drži u poslednjoj trećini tabele, jer da smo sve dobre partije krunisali makar jednim pogotkom, plasman bi vrlo verovatno bio mnogo drugačiji i odgovarao bi kvalitetu igre, koji je samo u par navrata bio nezadovoljavajuć.

– Vrlo često smo nadmoćniji od protivnika. U Vršcu smo, recimo, izgubili iz prvog šuta na gol u devedesetom minutu. Definitivno nismo miljenici sportske sreće u jesenjem delu prvenstva, ali ono što nas zaista strašno zabrinjava je činjenica da pet kola zaredom nismo postigli gol, – izjavio je predsednik kluba, Rajko Nešković. On je, međutim, dodao da i neki drugi faktori leže među uzrocima nezavidnog položaja milanovačkog prvoligaša:

– Obradovali smo se kada smo videli da su utakmicu protiv GAT-a na našem terenu sudile tri devojke, dok je kontrolor takođe bila devojka, što se prvi put desilo u saveznom stepenu takmičenja. Lepo je da Metalac i na taj način uđe u istoriju srpskog fudbala. Ali ne raduje način na koji se dosuđuju penali protiv nas i šta se sve ne sudi kada bi trebalo da odluke arbitra budu u korist Metalca. Ostali smo bez Abela, kome je slomljeno rebro protiv Inđije, a da ni prekršaj nismo dobili. Sada je Aleksiću napukla kost u stopalu, sankcija je pri tom bila žuti karton, zbog čega smo, kad se sve sabere, bez igrača dva meseca. Svi dobro poznajete normalne i pristojne manire Metalca, ali moramo reći da ovo što nam se dešava zaista nije u redu. I pored svih nedaća, mi imamo sposoban tim da se u sledećih par kola podignemo do sredine tabele.

Nova prilika da momci krenu tim putem je već sutra, kada u prestonici izlaze na megdan Radničkom s Novog Beograda, ekipi koja takođe nije zadovoljna svojim učinkom u dosadašnjem toku sezone. Imaju tek dve pobede, jednu više od Milanovčana, u potrazi su za novim šefom stručnog štaba i daće sve od sebe da ne budu poraženi u tako osetljivoj situaciji. Osamnaestogodišnji ofanzivac plavo-belih, Brajan Ouanda, pre tri utakmice debitovao je za prvi tim kao jedan od najboljih igrača omladisnke lige, u kojoj je Metalac vodeći na tabeli. U seniorskoj selekciji postepeno dobija svoj prostor jer je nagovestio da možda baš on može biti ključ za loptu u mreži protivnika ako mu se ukaže veće poverenje.

– Iz kola u kolo dobijam sve veću minutažu i gorim od želje da postignem gol u nekoj od sledećih utakmica. Kakva god da je situacija u redovima protivnika, pa i Radničkog, mi ne računamo na to. Bavimo se samo našim zamislima kako da se popravimo u svim segmentima igre. Izuzetno mi je drago što sam počeo da dobijam prilike za dokazivanje u klubu kakav je Metalac, pa čak i u ovakvim okolnostima, jer smatram da ću biti mnogo zadovoljniji i iskusniji kada zajedno sa ostalima prođem kroz težak period, a onda uživati u dobrim rezultatima, koje ćemo sigurno zaslužiti i ostvariti. Nije lako, ali uspeh će zato biti slađi. Ne plašim se velike odgovornosti, vidim samo prostor za napredak, – poručio je mladi Ouanda uoči meča sa Beograđanima.

Utakmica 13. kola na Novom Beogradu počinje u 14 sati.