Trener Obradović traži odlučniji pristup u igri

Ako je u boljem i bržem terminu posle loše partije protiv Inđije (0:2) mogao doći novi meč kod kuće za milanovačkog prvoligaša, to je ova nedelja. Dočekaćemo Jedinstvo sa Uba gde bi bilo dobro da pokažemo sasvim suprotno lice od onog u prošlom kolu, kada smo prilično nepovezanom igrom dopustili da utakmica za nas bude izgubljena bez posebnih šansi gostiju. Metalac ima tim i trenera koji bez sumnje mogu mnogo bolje, to su dokazali nizom vrlo dobrih partija u kojima im je nedostajala samo efikasnija realizacija, ali sve se više čini da njihovi pravi protivnici zapravo i nisu drugi timovi.

– Naš najveći protivnik smo mi sami, – rekao je tehniko Metlaca, Miloš Obradović. – To je stvar vere u sebe i stava, što kod nas očigledno, nije ujednačeno u celoj ekipi; brzo gubimo samopouzdanje, teško ga vraćamo. Naravno, ne sme biti opravdanja za propuste u samoj igri, naročito kada ih ima značajan broj, ali momci će pružiti više onda kada vide i shvate da zaista mogu više. Za to im je potreban samo jedan pokretački momentum, jedna pobeda i pozitivna reakcija od navijača, i biće ponovo na pravom putu. Poslednju smo zabeležili još u petom kolu, mislim da je vreme za novu.

Jedinstvo sa Uba trenutno je na sasvim solidnom sedmom mestu sa duplo više bodova od Metalca na pretposlednjem. Milanovčani su u dosadašnjih deset utakmica ove sezone uspeli da sakupe nedovoljnih sedam bodova u odosu na ono što su njihove ambicije i moraće u meču protiv Ubljana da zaborave na sve loše utiske iz prethodnih mečeva kako bi bili apsolutno fokusirani i prodorniji.

– Nedostaje nam više odlučnosti kada izgradimo čiste situacije da rešimo napad golom. To je nešto o čemu pričamo i na čemu radimo već nedeljama. Uz to, ima još mnogo mesta za bolju i sigurniju pas igru na sredini, kao i za kvalitetnije reakcije u prekidima. I to popravljamo. Protiv Jedinstva mi nemamo šta da kalkulišemo. Odlično poznajemo tu ekupu i znamo gde treba vršiti pritisak od početka. Ne ustežemo se, ne opterećujemo trenutnim skorom, ovo je Metalac i idemo da pobedimo pred našom publikom, – poručio je šef struke našeg prvoligaša.

Meč na Metalčevoj areni počinje u 18 sati, uz uobičajeno besplatan ulaz za dame i osnovce.