Žal za bodovima u Užicu, ali vremena ima samo za nove izazove

U proteklom kolu Metalac je ponovo odigrao bez golova, iako je protiv čvrste ali relativno bezopasne Slobode u Užicu (0:0) imao više loptu u posedu i sasvim dovoljno izgrađenih šansi da se u Milanovac vrati s prvom pobedom na strani. Taj scenario se ponavlja u dobrom delu dosadašnjeg toka prvenstva i drži nas u donjem delu tabele, iako samom igrom koju prikazujemo, očigledno zaslužujemo bolju poziciju. Ali jedino je krajnji rezultat na semaforu ono što presuđuje u trci za pozicije i Milanovčani bi podhitno morali da uđu u neku barem mini golgetersku seriju kako bi izašli iz začaranog kruga remija, koji nisu loši, ali svakako nedovoljni za značajniji skok ka sredini prvoligaškog društva pre zimske pauze. Još bi bolje bilo kada bi s tim počeli protiv nekoga iz grupe u koju su se smestili favoriti za ovu polusezonu, na primer sasvim solidno petoplasirane Inđije, koja nam sutra dolazi u goste.

– Inđija itekako zna da pobedi van svog terena i ostavlja utisak ekipe koja ne gubi često kontrolu nad utakmicom, čak ni kada je protivnik u naletu, – rekao je Metalčev ofanzivni vezni, Branislav Marković, – Međutim, nas karakterišu upravo jako dobri periodi igre kada uspostavimo svoj ritam i počnemo s pritiskom, tako da očekujem da Inđija neće ovoga puta moći da se baš svaki put sačuva od toga. Žao mi je bodova iz Užica, koje smo skoro imali u šaci, ali nemamo vremena za gubljenje zbog onoga što je već bilo. Sve analize i parametri govore da smo tim koji može da reši u svoju korist skoro svaku utakmicu u ovoj ligi ako reši taj poslednji potez za gol.

Metalac će na teren izaći kompletan, jer nema igrača pod suspenzijim niti s povredama. Utakmica na areni kraj Despotovice počinje u 18 sati, uz tradicionalno besplatan ulaz za dame i osnovce, dok za ostale ljubitelje fudbala košta 300 dinara.