Aleksić: Znamo šta je ključ uspeha u Užicu

Metalcu je zbog odlaganja 9. kola izmakla prilika da protekle sedmice odigra kod kuće s Mačvom i ponovo će, posle Vršca, morati na put. Ali ne toliko dalek. Stižu praktično u komšiluk. Stari su rivali sa užičkom Slobodom kroz razne rangove takmičenja u svojoj istoriji, i dobro znaju kakva je atmosfera na stadionu u Omladinskoj bez broja, koji nosi ime proslavljenog Radomira Antića. Kao i dobar deo klubova ove sezone u prvoligaškoj konkurenciji, Ere igraju tvrdo i oprezno u ovoj fazi prvenstva – ne postižu, ali i ne primaju mnogo golova; igraju najčešće nerešeno, jedino su slavili protiv GAT-a u gostima (0:1). Metalac ima takođe jednu pobedu, nad Radničkim SM (1:0), ali nešto slabiji ukupan skor. Pružaju solidne partije na strani, čak deluju rasterećenije nego u Milanovcu, s tim što i dalje traže dobitnu kombinaciju za efikasniju završnicu napada.

– Ako je već moralo da dođe do ove pauze, ne žalimo se, imali smo više nego dovoljno vremena da uigravamo ofanzivne faze, mada smo još i pred Mačvu bili spremni da sprovedemo neka rešenja za taj gol više, koji nam stalno fali, – rekao je kapiten Metalca, Bojan Aleksić. – Ušli smo u jedan poseban ritam rada, koji s trenerom Obradovićem postepeno daje rezultate u segmentima možda manje vidljivim za publiku, ali koji gradi jake i neophodne temelje za igru kakva će nam doneti sigurne bodove. Na Slobodu ne treba trošiti reči, posebno one koje govore o njihovom kvalitetu i borbenosti na svakom delu terena. Mi znamo šta je ključ uspeha u Užicu, analiza je bila duga i detaljna, idemo svim snagama na tu pobedu u gostima koja nam je do sada zamalo izmicala.

Plavo-beli će na ovom gostovanju biti oslabljeni za stamenog defanzivca Bačkulju, zbog parnih žutih kartona. Utakmica večeras počinje u 19 sati. Link za uživo 👇