Rešiti enigmu zvanu – Mačva

Mogao je milanovački prvoligaš da otkloni skoro sve brige oko opstanka u ligi prošle nedelje kod kuće protiv Slobode da je zadržao minimalnu prednost, ali je stigao samo do svog najčešćeg rezultata ove sezone – 1:1. Užičane takav ishod definitivno ostavlja u istom društvu, dok će Metalac morati još da strepi, iako se i dalje drži iznad crte plejauta. Prva od preostale tri utakmice sledi im sutra u Šapcu s Mačvom, koja takođe odlično stoji, na mestu broj dva.

– Mi smo spremni da se borimo do poslednjeg zvižduka u sezoni, niko nije rekao da će u doigravanju biti lako i da ćemo sve rešiti tri, ili četiri kola pre kraja, – podsetio je najbolji pojedinac utakmice sa Erama i strelac gola za Metalac iz penala, Svetislav Milošević. – Protiv Slobode smo igrali bez četiri bitna igrača, pre toga sa Zlatiborom takođe. Sve ekipe u ovoj fazi su veoma tvrde i jake defanzivno, teško je nadigrati ih kada naš tim nije sasvim kompletan, tako da smo zadovoljni manje-više dosadašnjim učinkom, s tim što sada moramo ponovo da odskočimo, kao protiv Rada recimo, ili prethodne utakmice sa Užičanima.

Metalac je poslednji put gostovao Mačvi u avgustu prošle godine i izgubio 1:0, dok je u Milanovcu, krajem februara, bilo 1:1. Dobre rezultate, međutim, koje pominje Milošević, Milanovčani uglavnom priređuju svojoj publici kod kuće, dok im u gostima pobede uporno izostaju.

– Кada su Šapčani raspoloženi, imaju često po dva ili tri pogotka na utakmici, to je nešto što ih krasi ove sezone. Nisu ekipa koja se oslanja samo na čekanje i greške protivnika. To će biti i naš recept, idemo na taj gol više i da konačno popravimo učinak na strani. Кao što smo već isticali, ne zanima nas da li je neki rival rešio svoj status; protiv Metalca se svi dokazuju, pa će se i Mačva tako postaviti. Za nas je bitno da zadržimo kontrolu i siguran posed lopte kada se mi pitamo na terenu, ali tako mora biti u oba poluvremena, – poručio je centarfor plavobelih

U roster se vraćaju Abel, Škorić i Maksimović, prethodno suspendovani zbog žutih kartona. Iz istog razloga u Šapcu neće nastupiti jedino Fićović, dok su Bačkulja i Milinković pod znakom pitanja nakon povreda. Do poslednjeg zvižduka u plejautu Metalac će nakon Mačve odmeravati snage još samo s Loznicom kod kuće i Vršcem u gostima.