Stojanović: Ako smo ispali iz lige, nismo “ispali” iz fudbala

Poslednja šansa da se do samog kraja aktuelnog prvenstva nada raspletu koji bi mu obezbedio novi krug u superligaškom društvu, nestala je za Metalac nakog subotnjeg poraza rezultatom 0:3 na domaćem terenu, od Mladosti iz Lučana. Milanovac će, dakle, predstojeće sezone imati prvoligaša, ali plavobeli, kako se već čuje u njihovom taboru, neće odustati od ambicije da što pre opet budu deo elite. Jedan od prekaljenijih igrača u mladoj ekipi Metalca, ofanzivac Jovan Stojanović, posle ovakvog ishoda, kaže:

– Utakmica protiv Mladosti je pokazala ono što svi ponavljaju cele polusezone, a to je da Metalac igra mnogo bolje nego što stoji na tabeli. S druge strane, pokazala je i sveukupne nedostatke, zbog kojih nismo uspeli da iskoristimo sav potencijal i izbegnemo ovakav scenario. Ovo je ekipa sa odličnim, fudbalski profilisanim momcima, ali nažalost još nedovoljno iskusnim u momentima kada je to trebalo. Verujem da ovakva sezona može doneti baš to iskustvo koje nedostaje, jer kroz ono što prolazimo, na neki način napredujemo.

Milanovčane u poslednjem kolu dočekaće kragujevački Radnički na “Čika Dači” u meču koji je zakazan za petak od 17.30. Кako će se Metalac postaviti pred taj susret, napadač plavih odgovara:

– Ako smo ispali iz lige, nismo ispali iz fudbala. Ne znam kako će to kome zvučati, ali mi treniramo i spremamo se za Кragujevac i samo nas to trenutno zanima. Čeka nas ponovo jedan komšijski derbi, hoćemo da se nadigravamo sa sjajnom ekipom i časno se oprostimo od ove sezone, – poručio je Stojanović.