Vlalukin: Hoćemo pobedama da završimo prvenstvo

Poraz Metalca kod kuće od Novog Pazara (0:3) nije bio težak samo rezultatski, već i zbog toga što su time šanse milanovačkog superligaša da ostane u elitnom takmičenju definitivno svedene na teoriju. Кao što je tim povodom ranije i rekao šef struke plavobelih, Milija Žižić, sada je skoro sve prepušteno kombinatorici koja zavisi od rezultata konkurenata. Naime, kako bi se domogao mesta za baraž, osim što Metalac mora da pobedi obe preostale utakmice plej-auta, protiv Mladosti kod kuće i Radničkog u Кragujevcu, neophodno je da Radnički i Proleter izgube sve svoje mečeve. Za Metalčevog defanzivca, Jovana Vlalukina, ova računica jeste nepovoljna, ali on i saigrači, kako je rekao, neće odustati.

– Protiv Novog Pazara nismo pokazali da dovoljno hoćemo pobedu, ali to je samo tako izgledalo. Jednostavno, protivnik je računao na našu preveliku želju da utakmicu odigramo bez grešaka, a mi smo baš zato igrali u grču i baš zato grešili. Oni su to iskusno iskoristili svaki put. Na najteži mogući način smo osetili gde smo kiksnuli u proceni. I publika je to osetila, s pravom od nas traži više želje i više zalaganja, ali mi još imamo vremena da to pokažemo, ne odustajemo.

O samim prilikama unutar tima posle nepovoljnog ishoda u 35. kolu, Vlalukin je rekao:

– Svesni smo kakva je situacija došla posle Pazara i da je teško prikupiti energiju i motive za ono što predstoji kad malo toga od nas zavisi, tako je u svakoj ekipi kada se nađe u sličnoj poziciji. Međutim, već je prošlo nekoliko dana, videli smo šta su uradili drugi klubovi u ovom kolu i nećemo više oklevati. Vraćamo voljni momenat, treniramo jako i spremamo se da uradimo sve što je do nas kako bismo s dve pobede završili prvenstvo, a da li će to bit dovoljno i za baraž, videćemo, – ocenio je Vlalukin.

Prvu od dve utakmice do kraja, Metalac igra na svom terenu protiv lučanske Mladosti u subotu od 19 sati. Ulaz na tribine je tradicionalno besplatan za dame i osnovce.