Krajišnik: Ništa nije rešeno do zadnjeg zvižduka

Oprezno odmeravanje snaga na “Karađorđu” između Proletera i Metalca nije trajalo samo u uvodnim fazama meča, već se ispostavilo da je ova faza progutala čitavu utakmicu. Delom je to potpuno razmuljivo, imajući u vidu da su se sastale relativno ravnopravne ekipe i to u borbi za opstanak. Pa ipak, poklonici oba tima očekivali su da će njihovi miljenici u svakom trenutku ubaciti u brzinu više i prelomiti meč za sva tri boda u svoju korist. To se nije desilo, iako je Metalac imao par izglednijih prilika da to učini, pa u Novom Sadu golova nije ni bilo. Ovo je Milanovčanima treći remi zaredom, drugi na strani; kako bi se reklo – ni previše dobro, ni previše loše, mada je vremena sve manje.

– Igralo se u nervoznijoj atmosferi, stegnuto, svi su znali da je ulog veliki i to je sputavalo igru, a ne bi trebalo tako da bude. Čini mi se da smo mi ipak više rizikovali, više se izdvajali napred da rešimo utakmicu. Mislim da je gol u njihovoj mreži bio blizu, naročito dok su imali igrača manje zbog isključenja, ali je kraj utakmice već bio tu. Bilo je i mnogo prekida, seckanja, previše faulova, ali sve je to deo ovakve situacije i mi se okrećemo sledećem protivniku, – rekao je strelac najboljeg gola u prošlom kolu, Metalčev veznjak Damjan Krajišnik.

U završnici plej-auta Metalac, u preostale tri utakmice, najpre dočekuje Novopazarce, pa Mladost, da bi u poslednjem kolu gostovao Radničkom u susednom Kragujevcu. Za Krajišnika, teško je izdvojiti koji će od tih mečeva biti s nezgodnijim protivnikom.

– To su sve ekipe koje mi dobro poznajemo i s kojima uvek vodimo veliku borbu. Ništa tu unapred ne može da se kaže, jer utakmice s njima mogu da okrenu u bilo koju stranu svakog momenta. Mi moramo da budemo hladne glave, ali i malo još odlučniji, ništa neće biti gotovo i rešeno do zadnjeg zvižduka, – ocenio je Krajišnik.

Utakmica sledećeg, 35. kola, Metalac – Novi Pazar zakazana je za subotu od 19 sati.