Metalac počeo zimske pripreme

Prvim okupljanjem na stadionu pored Despotovice nakon mesec dana odmora u zimskoj superligaškoj pauzi, milanovački Metalac počeo je juče pripreme za februarski nastavak prvenstva. Obavljeni su lekarski pregledi i testiranja tokom vikenda, da bi se u ponedeljak krenulo sa radom u punom obimu. Šef stručnog štaba Milija Žižić na prozivci je imao dvadeset dvoje fudbalera, uključujući momke koji su bili na pozajmici u komšijskom Takovu i Slogi iz Požege: Danilo Nešić, Dušan Milovanović i Veljko Mijailović.

– Video sam nasmejane i srećne igrače, sa pravim voljnim momentom, koji jedva čekaju da uđemo u ono što nas očekuje. Očigledno im je bila preko potrebna ova pauza da povrate energiju i veru u sebe, jer su u prvom delu sezone bili pod ogromnim stresom i negativnim psihološkim opterećenjem, nije sve išlo kako se očekivalo, znate i sami, – rekao je Žižić nakon prvog zimskog zbora A tima. – Sada to deluje drugačije, iako su svi svesni da će tek u nastavku biti ogromnih iskušenja. Neće biti lako, mi smo ipak u jednoj vrlo nezavidnoj poziciji što se tiče plasmana, ali uz određene promene, na kojima uveliko radimo, ceo stručni štab, igrači i ja vidimo izlaz i rešenja kojima ćemo ta iskušenja pobediti.

Tim su napustili golman Strahinja Savić, Bogdan Jočić, Luka Stević, Marko Šarić i Aleksandar Vasiljević, čijim prelaskom u Al Wasl u Dubaji, Metalac nastavlja da plasira mlade igrače napred u njihovoj karijeri, bez obzira na trenutnu poziciju u domaćem prvenstvu. O drugoj strani tog novčića, dolasku novih lica za veliki prolećni izazov, sportski direktor Metalca, Bojan Leontijević kaže:

– U ovim danima očekuje nas realizacija već planiranih poteza u tom pravcu i o konkretnim imenima pričaćemo od naredne sedmice. Naravno, zadržali smo okosnicu našeg mladog tima, i uz tri ili četiri iskusnija, kvalitetna igrača, za koje smatramo da će nas podići na viši nivo, počećemo borbu za očuvanje superligaškog statusa. U sve to ulazimo punim intenzitetom, na tome će raditi i novi član stručnog štaba, kondicioni trener sa zavidnim internacionalnim iskustvom, Miloš Đurović. – izjavio je Leontijević.

Metalac je do 20. januara u Gornjem Milanovcu, kada odlazi u Antaliju na drugu, dvanaestodnevnu fazu priprema, da bi poslednje dve nedelje pred nastavak prvenstva radili u Srbiji. Zakazane su sve pripremne utakmice za taj period. Najpre će pred put u Tursku odigrati u Beogradu meč protiv Voždovca, a u Antaliji ih čekaju dueli sa poljskim Zaglebljem iz Lubina, zatim Kaspijem iz Kazakstana, Sileksom iz Makedonije i nemačkim Koblencom, dok je generalna proba uoči prvenstva zakazana s Loznicom.