Žižić: Sebi i publici dužni smo igru i rezultat

21. kolo Linglong superlige, Voždovac – Metalac, nedjelja 15.00h

Poslednja utakmica prvog dela sezone za Metalac rezervisana je za današnje gostovanje Voždovcu, kada će se Milanovčani potruditi da stave tačku na jedan težak period stagnacije, ali i zarez na ovogodišnji Linglong karavan pred pauzu koja sledi, a koju će iskoristi za neku vrstu velikog reseta. Pored ostalih, Milija Žižić, novi šef struke plavobelih, zadužen je za ovaj nimalo lak zadatak.

– Svestan sam da nam je raspored u prethodnih nekoliko kola bio jako zahtevan, da su momci pod velikim stresom i pritiskom superligaškog takmičenja, – rekao je Žižić. – Mnogo se toga zagovorilo, a satisfakcija nije očekivana, što je uticalo na njihovo psihološko stanje. Svestan sam i da posedujemo ozbiljan kvalitet i da ćemo, Bože zdravlja, to pokazati sada u Beogradu. Dužni smo sebi pre svega i milanovačkoj publici igru i rezultat. Moramo pokazati odgovornost da hoćemo i možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Onoliko koliko budemo spremni da se damo, ali bezuslovno da se damo, utoliko ćemo pre doći do stabilizacije.

Borba se za Metalačev status u Superligi svakako nastavlja na proleće, ali, kako je dodao Žižić, neće se previše spavati i odmarati do tada. Žele da već utakmicu protiv Voždovca iskoriste kako bi u koliko-toliko prihvatljivijem ambijentu i s dozom optimizma dočekali januar i pripremni period, da bi od februara ušli samouverenije u sakupljanje bodova u begu sa začelja, i to bez mnogo prostora za greške.