Žižić: Ne sme strah da upravlja ishodom meča, već naš rad

Poraz od Proletera (1:0) u 19. kolu Linglong superlige, Metalcu još više sužava prostor da se do kraja prvog dela sezone otisne iz crvene zone. U ovom trenutku, međutim, za tim je podjednako važno, ako ne i važnije, da prevaziđu psihološku krizu kako bi onu bodovnu spremno rešavali nakon zimske pauze, od koje ih dele samo dva meča, i to protiv Partizana i Voždovca.

– Metalac jeste u sezoni velikih očekivanja došao u nezavidnu poziciju, to nije ništa novo. Ali psihološki pritisak usled toga, bolje reći strah, koji se uvukao među tim, zapravo je razlog zašto u ovom trenutku momci ne pružaju ono što realno mogu, – ocenjuje ovim povodom novi šef stručnog štaba milanovačkog superligaša, Milija Žižić. – Naravno, na meni i stručnom štabu je da pronađemo rešenje u takvim okolnostima. Ma koliko zahtevnije i teže bilo u tom smislu raditi s mlađim fudbalerima, ja zaista verujem da smo mi kadri da prevaziđemo ovu barijeru, koja je evidentno prisutna već duže vreme. Ukoliko to budemo uspeli, mislim da ćemo i u ovoj polusezoni, u naredna dva kola, odigrati kvalitetnije mečeve i rezultatski proći bolje.

Na pitanje o kakvom konkretno strahu je reč i kako ga prevazići, Žižić kaže:

– Od lošeg ishoda. Mnogo puta ove sezone dešavalo se da Metalac na benigne stvari izgubi bodove, i onda se u igrače uvukao strah od grešaka i njihovih posledica. Svi zajedno moramo da budemo svesni da je ishod zapravo posledica našeg rada, ne sme da bude posledica samo želje ili slučaja, ne sme strah da diktira ishod meča, već mi našim zalaganjem. Hajde da radimo kvalitetno, da se ne plašimo, pa da vidimo kakve će onda posledice biti. Naravno, uvek je i protivnik faktor koji se mora uvažiti, ali ono što mi moramo da uradimo je da na najbolji mogući način iskoristimo svoje timske resurse bez podleganja nekoj subjektivnoj blokadi, – poručio je Žićič.

Metalac je prethodno sa Žižićem slavio u Kupu na Novom Beogradu, da bi od Proletera, na njegovom prvom superligaškom meču u ulozi glavnog trenera, Milanovčani još jednom naivnom procenom u odbrani ostali bez bodova, iako su do kraja meča ima nekoliko odličnih gol šansi. U ponedeljak dočekuju lidera tabele. Partizan je u prvoj utakmici ove sezone protiv Metalca slavio sa 3:1.