Žižićev debi u Superligi: Idemo sad utakmicu po utakmicu

19. kolo Linglong Superlige, Proleter – Metalac, subota 15.00h

Nastavak supeligaškog karavana za Metalac je zakazan na novosadskom “Karađorđu”. Milanovčani idu na megdan Proleteru posle jednog u izvesnoj meri torbulentnog perioda; najpre remija sa Radnikom, velike pobede nad TSC-om, a zatim bolnog poraza kod kuće od Čukaričkog i promene trenera. Za stabilizaciju tima zadužen je novi šef struke, Milija Žićić, koji nije imao previše vremena da raspakuje kofere, već je prvu utakmicu sa klupe Metalca poveo samo dva dana po dolasku u klub, u Kupu protiv novobeogradskog Radničkog, i ubeležio prvu pobedu s plavima (2:3 posle penala).

– Odlično sam dočekan, osećam to na svakom koraku i u gradu, i u klubu. Moja prva četiri dana u Milanovcu izgledaju mi mnogo duže i efikasnije nego što se na prvi pogled čini. Za to vreme uradili smo dosta toga pozitivnog imajući u vidu da nas je čekalo iskušenje u Kupu na samom početku zajedničkog rada, gde su momci pokazali vrlo jak karakter, jer je utakmica bila veoma zahtevna posle Čukaričkog, kada su preživeli pre svega jedan psihološki šok. Poneli su i izneli veliko breme pritiska na Novom Beogradu i ja im na tome zahvaljujem i čestitam, – poručio je Žižić.

Žižić preuzima, prema poslednjem svođenju statistike, ubedljivo najmlađi tim Linglong superlige, a treći po istom parametru u Evropi. Biće mu ovu prva utakmica u ulozi glavnog trenera u elitnom rangu srpskog fudbala. Veruje u momke i tražiće protiv Proletera da ostanu maksimalno fokusirani na taj trenutak, bez obzira šta je iza, a šta ispred njih u ovom finišu polusezone.

– Što se igre tiče, mi moramo u narednom periodu biti konkretni po pitanju ciljeva i rezultata, svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, svaki nam je bod izuzetno bitan, – podseća Žižić. – Tri kola su do kraja jesenjeg dela sezone i mi ćemo ići dan po dan, utakmicu po utakmicu. Protiv Proletera, ekipe koju svakako respektujemo, niti imamo pravo, niti možemo sebe da postavljamo u ulogu favorita, ali itekako držimo do svojih vrlina i kvaliteta. Pokušaćemo da se što više okrenemo sebi ne bismo li dokazali da među nama postoji to zrno koje će se razrasti i doneti već u Novom Sadu jedan kvalitetan meč. Ukoliko nam se ukaže šansa, siguran sam da je možemo iskoristiti i od te utakmice početi da sabiramo bodove.

Za susret na “Karađorđu” iz standardne postave Metalca izosaće samo Krajišnik, zbog povrede. Skor obe ekipe u poslednjih pet kola je identičan, po četiri boda iz remija i pobede u tom periodu. Ipak, Proleter je deseti, dok je Metalac četiri mesta niže. Susret Proleter-Metalac počinje u subotu od 15 sati uz direktan prenos na AreniSport.