Vuksanović se povukao s mesta trenera Metalac Kolorada

FK Metalac Kolorado

Milanovački futsal klub će, posle 7 godina, koliko je Ivan Vuksanović bio šef stručnog štaba tima, dobiti novog trenera. Vuksanović je podneo ostavku na ovu funkciju, ali će ostati u klubu kao potpredsednik izabran ranije na Skupštini Metalac Kolorada.

Cirkuzanti su trenutno poslednji na tabeli, samo sa teoretskim šansama za opstanak u jedinstvenoj Drugoj ligi. Uprava kluba odlučila je da se učešće u prvenstvu nastavi i sezona privede kraju što je bolje moguće, a na mesto šefa stručnog štaba imenuje kandidate iz redova igrača. Vuksanović je trenersku palicu preuzeo od Milan Đurovića 2015. godine. U saopštenju uprave Metalac Kolorada ovim povodom, osim ostalog, obrazlaže se:

“Nakon dugogodišnjeg uspešnog kormilarenja klubom, naš trener Ivan Vuksanović Vuksa, odlučio je da se malo odmori od futsala i direktnog rada na terenu. Klub mu je neizmerno zahvalan za uloženo vreme, znanje i energiju, a njegov trenerski rukopis se uvek video i čuo na terenu. Iako je često imao najmlađe ekipe u ligi i potpune novajlije u svojim sastavima, uspeo je kroz sistematičan i pre svega stručan rad, na sebi svojstven i originalan način, da izgradi i obuči mlade futsal igrače, prenese im osnove i svoju filozofiju futsala. Njegove ekipe nisu pravile kompromise, uvek su igrale i gajile moderan futsal na terenu, često je to bilo i na uštrb rezultata, ali ciljevi su u našem klubu nešto drugačije postavljeni u odnosu na opšte prihvaćen doživljaj futsala u ovoj zemlji,“ stoji u saopštenju Metalac Kolorada i dodaje se:

“Sva aktulena dešavanja, u i oko futsala, uspela su da načnu ovog vrlog sportskog radnika, ali ne i da ga pojedu; tvrda je to voćka, čudnovata. Osnivač, igrač, kapiten, predsednik, trener, Vuksa pravi pauzu samo na terenu, ide u sledeću fazu, vraća se u upravljačku strukturu kluba da svojim idejama doprinese nastavku naše futsal misije. Ni on, ni klub, nisu ovde stavili tačku, vrata su samo pritvorena, priča se nastavlja. Sledi svojevrstan predah, vraćamo se još jači i opredeljeniji da svoju cirkus priču produžimo, zanimjivu, atraktivnu, živu, iskrenu i poštenu, punu preokerta, lupinga. Mi ostavljamo i dalje tragove za sobom i trajemo, stavljamo samo tri tačke. Hvala Ivane, Cirkus ide dalje, uskoro i u vašem gradu. Ćeraćemo se još,“ poručuju iz uprave kluba.

Kako se zaključuje u saopštenju, mesto trenera Metalac Kolorada preuzeće dugogodišnji kapiten, Nebojša Milanković, u saradnji sa saborcem iz generacije, Aleksandrom Nikolićem.

M.Mijatović