Teška prepreka u pravom času

25. kolo Linglong Superlige, Čukarički – Metalac, sreda 14:00h

Pred milanovačkim superligašem je još jedna, četvrta po redu, utakmica protiv ekipe iz gornjeg dela tabele. Posle Spartaka, Proletera i TSC-a, sada je pred njima još veće iskušenje, četvoroplasirani Čukarički. Prema rečima metalčevog trenera, Žarka Lazetića, to je sigurno najozbiljniji protivnik u dosadašnjem toku prolećnog dela prvenstva, koji ima fenomenalan stručni štab, puni su kvalitetnih igrača, kako mladih reprezentativaca, tako potencijalno i onih za državni A tim.

– Kako stoje stvari, oni su favoriti, plus igraju kod kuće i to će biti veliki izazov za nas. Pokazali su dosadašnjim igrama da s pravom pretenduju na Evropu, mnogo će to biti teška utakmica, ali za nas dolazi u pravom momentu. Igramo dobro, čini mi se da napredujemo iz kola u kolo i ovo je baš sada odlična prilika da se odmerimo s takvim timom, – najavljuje Lazetić. – Oni jesu to što jesu, ali igra se 11 na 11 i pokušaćemo da ponovimo nastup kao protiv ostalih jakih ekipa, pa da vidimo hoće li nam takva igra doneti povoljan rezultat. Svi momci su nam u kadru, rotiramo ih s obzirom na to da opet imamo mečeve na samo tri dana razmaka, neki su dobili šansu protiv TSC-a, neki drugi će je dobiti sad.

Metalac, međutim, uz sav respekt prema protivnicima, posebno koji su na tabeli u prednosti, ne dopušta da s njim bilo ko reši utakmicu unapred. Naprotiv, svoj bodovni saldo popravlja upravo na račun boljih. U pomenuta poslednja tri kola, pobedil su dva puta i jednom odigrali nerešeno.

– Moramo isto da budemo fokusirani stopostotno, – kaže o utakmici centralni bek Metalca, Bojan Mlađović, – Možemo to, u dobroj smo formi, znamo šta nas očekuje u Beogradu, na to ne treba trošiti mnogo reči, ali znamo i njihove mane. Od nametanja svoje igre nećemo odustati sigurno. Ovaj ritam tih čestih utakmica odražava se fizički na veći deo tima svakako, ali mislim da smo se i na to navikli; za svaku poziciju imamo odlične alternative, to je za nas velika prednost u ovakvim situacijama, – ocenio je Mlađović.

Čukarički je posle 24 kola prišao Vojvodni samo na dva boda zaostatka; u poslednjih 5 kola imaju čak dve pobede više od Novosađana. Metalac se pri povratku na stazu pozitivnih rezultata pozicionirao tačno u sredinu tabele, na 10. mesto sa 33. boda, samo bod iza niškog Radničkog. Utakmica na Banovom Brdu u sredu igra se od 14 sati, i biće deo multiprenosa na AreniSport1.

M.Mijatović