Cvetković: Od starta igrali jako i zasluženo pobedili

22. kolo Linglong Superlige, Metalac-Spartak ŽK 3:0 (1:0)

Bio je u pravu kada je rekao da Metalac ne mora ništa naročito da menja posle neočekivanog poraza od Mačve, kako bi ishod koji odgovara igri došao na svoje. Tako je Žarko Lazetić, šef stručnog štaba milanovačkog Metalca, i ušao sa plavima u meč protiv petoplasiranog Spartaka iz Subotice, savladavši ga sa visokih 3:0. Posle duže bodovne stagnacije i poteškoća u realizaciji šansi, Metalac opet pronalazi golgetersku formulu.

– Najviše me raduje to što smo celu utakmicu delovali kao tim. Od prvog do 90. minuta igramo na isti način, znamo šta radimo u svakom trenutku, delujemo kompaktno. Rezultat će nekad doći, a nekad, kao u Šapcu, neće. Momci su ostali istrajni i zadovoljan sam što smo jednu tako dobru ekipu, kao što je Spartak, defanzivom sveli na to da praktično ne napravi ozbiljnu šansu, – analizira Lazetić. – Ofanzivno smo uspeli prvi gol da postignemo iz kontinuiranog progresivnog napada, gde smo od našeg golmana ušli u igru i završili akciju u kojoj su učestvovala petorica igrača. Druga dva postižemo iz dobre pozitivne transformacije, pri čemu smo kod jednog gola oduzeli loptu na 70 metra, kod drugog na polovini i završili sve kako treba.

U takvim završnicama strelici su bili Mbongo Prestiž i dva puta Stefan Cvetković, novajlija koji je u zimskoj pauzi došao u Milanovac iz Grafičara. Već u prva tri kola prolećnog dela prvenstva igrom pokazuje da je izbor struke za ovakav transfer bio pažljivo izvagan, pošto je Metalac time obezbedio sebi ubitačnog krilnog napadača.

– Od prvog dana svi su me ovde odlično prihvatili i pružili ogromnu podršku. To mi je samo bio vetar u leđa i motiv više da treniram maksimalno i što pre pokažem šta mogu. I prvi rezultati su vidljivi, – kaže Cvetković. – Nismo dopustili da nas poraz od Mačve poremeti, mi smo i tamo igrali odlično, i znamo šta hoćemo. Neke nedostatke koje smo tad imali uspeli smo da ispravimo, okrenuli se Spartaku, od starta tu ušli jako i zasluženo pobedili.

Metalac je tako ostao i dalje samo s jednom izgubljenom prvenstvenom utakmicom na svom terenu, onom protiv Crvene Zvezde u 19. kolu Linglong Superlige. Pobedom u sredu nad subotičkim Spartakom popeli su se sa 12. na 11. mesto tabele, imaju 29 bodova. U 23. kolu ih očekuje još jedan težak test, gostovanje šestoplasiranom Proleteru u Novom Sadu, već u nedelju od 13 sati.

M.Mijatović