Punom energijom od prvog trenutka meča

Posle poraza od Partizana u osmini Kupa (0:1), Metalac je, kako kažu u stručnom štabu, spreman da nastavi s dobrim partijama u prvenstvu. U tri nedelje, zbog obaveza reprezentacije, a potom odlaganja utakmice sa Radom, imali su samo tu jednu takmičarsku utakmicu s minimalnim porazom. Ponovo su domaćini u nedelju, gde im u okviru 16. kola Linglong superlige dolazi šesnaestoplasirani Zlatibor.

– Imaju oni dobre igrače, jedan zapažen stil igre koji forsiraju u poslednje vreme, promenili su trenera, svašta nešto se tu izdešavalo, tako da to nije ista ekipa koja je počela sezonu. Nama ostaje da se vratimo na kolosek posle duge pauze u prvenstvu i poraza od Partizana u Kupu. Ulazimo sad ponovo u takmičarski ritam i nadam se da ćemo popraviti nastup kad budemo izašli na teren u nedelju. – kaže Igor Maksimović, prvotimac FK Metalac

Za Metalčev trenerski tim pozicija Zlatibora na tabeli ne govori dovoljno o njima i zato ne kriju maksimalan oprez. Superligaš iz Čajetine vezao je čak tri pobede posle poraza od Vojvodine još u 12. kolu.

– To samo za sebe već nešto govori. U ovoj ligi napraviti takav niz apsolutno znači više od bilo kakvih mojih procena. Zato ulazimo u utakmicu maksimalno fokusirani i spremni. Kup protiv Partizana smo dobro analizirali i to nam je bila svojevrsna priprema za preostalih pet kola do prvenstvene pauze. Iako je Zlatibor slabije plasiran od nas, shvatićemo ih mnogo ozbiljno, svaka sad utakmica je važna jer ulazimo u finiš polusezone, koja je dobro tekla za nas i hoćemo da tako ostane. Očekujem da ćemo velikom ambicijom i punom energijom, koje ćemo imati od prvog trenutka na terenu, biti na pravom nivou i pokazati kako se dolazi do toga što želimo. – rekao nam je Žarko Lazetić, šef stručnog štaba FK Metalac

Osim Pecelja, čije je učešće u igri prvog tima Metalca zbog povrede upitno do kraja prvog dela sezone, milanovački tim nema problema sa zdravljem igrača i kaznama zbog kartona. Utakmica Metalac-Zaltibor počinje u nedelju u 15 sati, bez publike, ali sa uključenjima u multiprenos na AreniSport1.

M.Mijatović