Lazetić: Partizan je jednostavno bio bolji

Milanovački superligaš ispao je iz takmičenja za Kup Srbije. Minimalnom pobedom Partizan je juče prekinuo i Metalčev niz od 8 uzastopnih utakmica bez poraza. Golom Asana u 44. minutu Beograđani su u Milanovcu krunisali agresivniju igru u prvom delu susreta za 0:1, što će se ispostaviti kao konačan rezultat ovog meča osmine finala Kupa. Iako je u drugom delu Metalac došao do kvalitetnije igre, nije uspeo da izjednači kao što je to bio slučaj na istom mestu protiv istog rivala pre nešto više od mesec i po dana u prvenstvu.

– Nije nam ništa posebno nedostajalo u igri, jednostavno Partizan je bio bolji od nas. U međuvremenu su postali mnogo organizovaniji u svim fazama. – kaže šef stručnog štaba Metalca, Žarko Lazetić. – U prvom poluvremenu smo teško dolazili do one naše igre, falilo nam je doduše malo ritma, verovatno zbog dugačke pauze posle meča s Vojvodinom. U drugom poluvremenu smo uspeli to da ispravimo, ali nismo imali snage da dođemo do tog izjednačenja. Partizan je zasluženo pobedio i prošao dalje, a mi se okrećemo tome da se u narednih pet utakmica, koje će biti vrlo blizu jedna drugoj, u potpunosti vratimo na onaj svoj nivo igre od ranije i pozitivne rezultate. – ocenio je Lazetić.

Već u nedelju Metalac je domaćin u prvenstvu Zlatiboru iz Čajetine. Gost je trenutno 16. na tabeli sa 15 bodova, dok je Metalac na sigurnom 11. mestu sa 21. bodom. Utakmica počinje u 15 sati i dalje bez mogućnosti da publika prisustvuje.

M.Mijatović