Lazetić: Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika

Aleksandar Vasiljević

Nešto manje od dva meseca je prošlo od prethodnog susreta Metalaca i Partizana u Milanovcu. Utakmicu tog 10. prvenstvenog kola još pamte i jedni i drugi. Partizan zato što je ispustio pobedu u poslednjih deset minuta, a Metalac jer je sa igračem manje uspeo da izjednači protiv takvog rivala na 1:1. Crnobeli sutra na istu pozornicu dolaze u okviru osmine finala Kupa. Ali, kako kažu u Metalcu, drugačiji nego što su bili.

– Ta utakmica neće imati puno veze sa ovom iz prostog razloga što Partizan sad izgleda dosta ozbiljnije nego tada. – kaže šef stručnog štaba milanovačkih plavih, Žarko Lazetić. – Sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem stvari su očigledno došle na svoje mesto, deluju dosta organizovanije i defanzivno i ofanzivno. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika za Kup. Partizan je 4 puta uzastopno osvajao ovo takmičenje do prošle godine kada je igrao finale, jasno je kakvog protivnika predstavljaju i kakve su im ambicije.

Zbog obaveza reprezentacije, pa potom i odlaganja utakmice sa Radom u Beogradu zbog bolesti devetorice iz domaće ekipe, Metalac je praktično 20 dana bez zvaničnog meča. O Partizanu i da li tolika pauza utiče na dinamiku u klubu, najmlađi a najstandardniji Metalčev prvotimac, Aleksandar Vasiljević, kaže:

– Došli su im Sveta Marković i Filip Holender, ali mislim da možemo ponoviti dobar rezultat. Nadamo se prolasku dalje. S druge strane, to što od početka novembra nismo imali takmičarsku utakmicu, išli smo da nadoknadimo maksimalnim zalaganjem na treninzima; verujem da pauza neće uticati na sve što smo zamislili, – samouveren je Vasiljević.

Metalac sutrašnjim okršajem sa Partizanom ulazi u ono što se i očekivalo posle zatišja – u buru. U samo tri naredne sedmice čeka ih šest utakmica. Ali, kako navode, ceo arsenal je spreman, nemaju bolesnih, povređenih i kažnjenih igrača. Meč osmine finala Kupa Metalac – Partizan počinje u 16 sati.

M.Mijatović