Stadion “Metalac” – neosvojiva tvrđava

Ni svi minusi gospodina Celzijusa, kao što reče naš poznati sportski komentator, nisu uspeli da upropaste odličnu fudbalsku predstavu i pravu dramu koju smo pratili na stadionu Metalac. Fudbaleri Metalca ponovo su pokazali da se fudbal igra do poslednjeg sudijskog zvižduka i da niko ne sme da ih prerano otpiše.

Vojvodina je u prvom poluvremenu iskoristila jedinu grešku igrača Metalca i povela sa 0:1. Nakon postignutog gola Novosađani su se povukli na svoju polovinu, dok je Metalac napadao. Najviše problema odbrana Vojvodine u prvom poluvremenu imala je po desnoj strani, po kojoj su napadali Vlalukin i Prestiž i upravo je preko njih dvojice započeta akcija, koju je izjednačujućim pogotkom krunisao Katanić. Nakon izjednačenja ništa se nije promenilo, Metalac napada, Vojvodina se brani.

Odlično je igrao Metalac i u drugom poluvremenu, nedostajalo je samo malo koncetracije u završnici. Kada je delovalo da će Metalac povesti, u jeku napada plavih, igrači Vojvodine koriste greške odbrane domaćih i dolaze do 1:3. Izgledala je nedostižno ta prednost za sve osim za fantastične mlade igrače Metalca. Najmlađa ekipa u ligi pokazuje svoj mladalački inat, pa najpre Arambašić smanjuje na 2:3, 5 minuta pre kraja meča, a potom, kada se čekao poslednji sudijski zvižduk, Grbović tera Simovića da “zviždi” još dva puta – jednom za 3:3, drugi put za kraj utakmice.

Čestitke protivniku, a momcima u plavom, kapa dole za još jedno fantastično izdanje.

Metalac – Vojvodina 3:3 (1:1)
14. kolo SLS,
Stadion “Metalac”, 06. novembar 2020.
Sudija: Novak Simović

Strelci: Katanić 33′, Arambašić 85′, Grbović 90′ (Metalac) Mrkaić 16′, Čović 73′, Đuričin 78′ (Vojvodina)
Žuti kartoni: Mrkaić 55′, Drinčić 58′, Đuričin 89′ (Vojvodina)

Metalac: Puletić, Pecelj (Antonijević 79′) Maksimović (Milisavljević 62′), Vranjanin, Vasiljević, Katanić (Arambašić 86′), Zoćević, Rogač (Grbović 86′), Jokić (Kokir 86′), Vlalukin, Mbongu

Vojvodina: Vukliš, Devetak, Saničanin (Gemović 62′), Čović, Zukić (Đorđević 46′), Andrić, Drinčić, Mrkaić (Maksimović 86′), Bralić, Stojković (Mladenović 86′), Vukadinović (Đuričin 69′)

Otvorena utakmica na samom početku. Prvu priliku na utakmici imao je Metalac. Igrao se 15′ kada je drugi uzastopni korner sa desne strane izveo Maksimović, najviši u skoku Vranjanin šutira glavom koja prolazi za malo preko prečke.

Nažalost već u sledećem napadu Vojvodina dolazi do vođstva. Smušenost i loše ispucavanje odbrane Metalca, koristi Mrkaić i udarcem sa 10 metara smešta loptu u mrežu domaćih za 0:1.

Nakon postignutog gola Vojvodina se povlači i traži priliku iz kontre, Metalac napada ali ne uspeva da nađe adekvatno rešenje u poslednjoj trećini.

Uspeo je Metalac da stvori odličnu priliku u 28′. Napad po levoj strani preko Vlalukina nakon čijeg udarca iskosa jedan odbrambeni fudbaler Vojvodine sa zemlje glavom brani svoj gol, lopta se odbija na ivicu šesnaesterca, gde je Jokić, on šutira iz prve ali nažalost preko prečke gola Vukliša.

Još jedan dobar napad Metalca u 31′. Probija Prestiž po desnoj strani, upošljava Katanića koji ulazi u šesnaesterac iskosa po desnoj strani, šutira na prvu stativu, ali je Vukliš siguran.

Isplatila se upornost igračima Metalca u 33′. Ponovo su u glavnoj ulozi bili Vlalukin i Prestiž na desnoj strani, nakon odličnog duplog pasa lopta dolazi do Katanića koji nalazi prostor upućuje snažan udarac iz šesnaestetca i smešta loptu u mrežu pored Vukliša, koji je zakačio loptu, ali ne dovoljno jako, za 1:1.

Sudija Simović opravdano je poništio gol Vojvodine u 51′ zbog ofsajd pozicije.

Odličan prodor Prestiža u 55′ po levoj strani i odličan centaršut, nažalost niko nije ispratio na desnoj.

Dobar napad Vojvodine u 59′ lopta dolazi do Čovića koji pokušava glavom sa penaltika, ali pravo u ruke Puletića.

Metalac se bori odlično igraju momci u plavom, ali im malo sportske sreće nedostaje za preokret.

Pokušava Milisavljević u 68′ iz skraćenog kornera sa leve strane, ali lopta odlazi preko gola Vojvodine.

U 73′ Vojvodina ponovo dolazi do vođstva. Dugo je tekla po levoj strani, lopta je ušla u šesnaesterac, odbijala se uvis par puta, na kraju došla do Čovića koji je smešta u mrežu Metalca za 1:2.

U 75′ lopta stiže do Katanića, on je prima sam u šesnaestercu, okreće se ka golu, šutira, ali njegov udarac blokiraju štoperi Vojvodine.

Nakon neuspele ofsajd zamke igrača Metalca u 78′ lopta dolazi do usamljenog Đuričina koji udarcem po zemlji u dalji ugao duplira prednost gostiju, 1:3.

Diže se Metalac iz mrtvih u 85′. Nakon ubacivanja u šesnaesterac, najpribraniji u šesnaestercu je Arambašić koji pogađa pored nemoćnog Vukliša za 2:3.

U sudijskoj nadoknadi, kada se čekao poslednji zvižduk sudije, dobar napad Metalca lopta završava do usamljenog Grbovića koji tuče sa penaltika i pogađa za konačnih 3:3.

U narednom kolu Metalac gostuje ekipi Rada.