Pre utakmice nikom ne priznajemo da je bolji

FK Metalac

LAZETIĆ: DA SMO BIRALI KAD ĆEMO IGRATI S NJIMA, TO BI BILO SADA
Linglong Superliga, 14. kolo, Metalac-Vojvodina, petak 18 sati

Iako su Novosađani drugi, a Milanovčani deseti, deli ih samo 9 bodova. U Metalcu ne kriju ambiciju da se i u ovom susretu nametnu kao u najvažnijim momentima sedam prethodnih utakmica koje nisu izgubili. Važnog gosta igrački tretiraju kao svakog drugog protivnika. Za veznog igrača, Milana Jokića, euforija posle dramatične završnice u Inđiji prošlog vikenda, je prošla i za njega sada postoji samo Vojvodina.

– Pripremamo se kao za svaku utakmicu, ništa ovo nije posebno. Oni jesu favoriti, ali mi ćemo igrati našu igru kao protiv bilo koga drugog, a ta igra je ofanziva. – kaže Milan Jokić, vezni igrač FK Metalac.

FK Metalac

Prema rečima šefa stručnog štaba Metalca, Žarka Lazetića, Milanovac i Metalčev stadion biće domaćini jednom od tri najveća kluba u Srbiji, koji sada ima vrhunske igrače, fenomenalnog trenera i, posle Crvene Zvezde, najviše golova u mreži protivnika ove sezone.

– Imaju najveće ambicije u prvenstvu i Kupu. Sigurno nas čeka teška utakmica. Imaju sjajne pojedince, ali mi se nismo spremali posebno za svakog od njih, već ćemo morati timski da im se suprodstavimo. U dobrom smo momentu i zato, da smo mogli da biramo kad treba da igramo ovakvu utakmicu, to bi bilo sada, naročito posle onakve pobede u prošlom kolu nad Inđijom, u poslednjim minutima. Želimo povoljan rezultat, da dođemo do toga kroz svoj način igre. – rekao je Žarko Lazetić, šef stručnog štaba FK Metalac.

FK Metalac

U štabu Metalca ne kriju respekt prema Vojvodini, naročito prema treneru Lalatoviću; ali, kako dodaje Lazetić, „pre utakmice nikom ne priznajemo da je bolji“. Ovaj meč vide kao dobru priliku da se takmiče protiv najboljih i izmere da li taktička formula, koja im je do sad donosila uspehe, može da bude način kojim se pobeđuje i tim iz vrha.

Utakmica se igra na stadionu „Metalac“ bez prisustva publike, zbog trenutne epidemiološke situacije. Meč možete pratiti u direktnom prenosu na kanalu TV Arena Sport 1.

M.Mijatović

 

 

FK Metalac