Po bod Koloradu i SAS-u

FK Metalac Kolorado

U okviru 03. kola II Futsal lige Srbije, FK Metalac Kolorado dočekao je izuzetno neugodnu ekipu KMF SAS. Odličan, dinamičan futsal, takmičarska, borbena, prava prvenstvena utakmica. Jurio je Metalac Kolorado rezultat tokom većeg dela utakmice, 0:2, 1:3, a mogao je na kraju i do sva tri boda. Tri minuta pre kraja Metalac Kolorado stiže do izjednačenja, 3:3, tri minuta totalne ofanzive domaćih, ali su gosti uspeli da sačuvaju bod. Po bod za oba protivnika je možda i najrealniji ishod ove uzbudljive utakmice.

FK Metalac Kolorado – KMF SAS 3:3 (1:2)
03. kolo II Futsal lige Srbije
Sportska hala Breza, 03. oktobar 2020.
Sudije: Bojan Graovac, Vladan Đermanović, Bane Papišta

FK Metalac Kolorado: Koljajić, Milanković, Petrović, Arsenijević, Urošević, Čepić, Nedeljković, Simović, Kukolj, Dmitrović, Jeremić, Tešić
KMF SAS: Rodić, Lojpur, Rašić, Tomin, Radenković, Avramov, Šarenac, Vukoje, Prec, Erdeljan

Strelci: Urošević 16′, 37′, Petrović 35′ (FK Metalac Kolorado), Tomin 6′, Rašić 16′, Radenković 32′ (KMF SAS)
Žuti kartoni: Nedeljković 6′, Urošević 11′, Petrović 25′, Arsenijević 34′ (FK Metalac Kolorado), Erdeljan 15′, Vukoje 39′ (KMF SAS)

Pritisak Metalac Kolorada od samog starta meča, ali ekipa SAS-a dobro postavljena i odoleva naletima plavih.

Veliku priliku u 5′ ne koristi Petrović. Probija Arsenijević po desnoj strani, pronalazi Petrovića na levoj, koji je najbliži golmanu, on šutira ali golman gostiju dobro interveniše.

U 6′ nakon kornera sa desne strane, iskusni Tomin šutira sa 10 metara po zemlji i pogađa donji desni ugao Koljajićevog gola za 0:1.

Već u sledećem napadu preti Kolorado, ali pokušaj plavih iz izgledne situacije završava pored gola.

Pokušava Arsenijević u 8′ iskosa sa leve strane, ali njegov udarac pogađa leve rašlje i lopta završava iznad gola. Prete i gosti preko Lojpura, ali Koljajić siguran.

Ponovo preti Petrović u 11′, ali njegov udarac prolazi za malo pored leve stative gola gostiju.

U 13′ nakon kornera za Metalac Kolorado, Urošević pokušava iz voleja sa 12m udaljenosti, ali golman Rodić odlično interveniše.

Napada Metalac Kolorado, SAS se brani i pokušava iz kontri. Nažalost jednu koristi u 16′, kada nakon udarca Rašića, Koljajić “kači” loptu vrhovima prstiju, ali nedovoljno za odbranu i ona završava u rašljama gola domaćih za 0:2.

Već u sledećem napadu Kolorado se vraća u meč. Nakon kornera sa desne strane sa 12m šutira Urošević, lopta dodiruje nekog u šumi nogu i završava u mreži SAS-a za 1:2.

U sledećem napadu ponovo preti Petrović, ali golman Rodić ponovo izlazi kao pobednik iz njihovog duela.

Šutira Kukolj u 18′ ali ponovo prečka brani goste. Neće lopta u gol.

Napada Metalac Kolorado od početka drugog poluvremena, ali gosti uspevaju da se odbrane i povremeno zaprete iz kontre.

U jeku napada Kolorada u 32′ kontranapad SAS-a prvi nalet Koljajić brani, nakon odbitka usledio je udarac Radenkovića i lopta ispod Koljajićeve ruke završava u mreži Metalac Kolorada za 1:3.

Kolorado pokušava sa 5 igrača u polju nakon primljenog trećeg pogotka.

Arsenijević otima loptu Tominu na centru u 33′, vuče silovito kontru, šutira ali golman gostiju petom brani njegov udarac i lopta odlazi u korner.

Napada Metalac Kolorado i dalje sa 5 igrača. Igrao se 35′ kada je nakon šuta Petrovića sa 12 metara po zemlji, koji je išao u donji levi ugao, Rodić loše intervenisao i lopta ulazi u mrežu SAS-a za 2:3.

Minut kasnije Petrović proigrava Arsenijevića na drugu stativu, ali on za delić sekunde kasni i ne uspeva da skrene loptu u mrežu Zrenjaninaca.

Nakon igre rukom gostujućih igrača u svom šestercu, sudija Graovac svira kazneni udarac. Odgovornost preuzima Urošević i bombom sa 6 metara poranava rezultat na 3:3.

Nakon izjednačenja domaći još silovitije napadaju. Ne odustaju od igre sa 5 igrača u polju i vrše strahovit pritisak na goste.

Odličnu priliku za Metalac Kolorado propušta Arsenijević u 38′. Brza kontra domaćih, Arsenijević odlično šutira, svi su već videli loptu u mreži, ali ona za milimetar prolazi sa spoljne strane stative.

U sledećem napadu šutira Urošević sa 12 metara, ali stativa zaustavlja njegov udarac.

Za malo da stigne kazna u 39′ kada je u prilici bio Šarenac, ali je Koljajić odlično intervenisao.

Nizali su se napadi Metalac Kolorada sve do poslednjeg udarca, ali je na kraju ostalo 3:3.