Pobeda na startu prvenstva

FK Metalac

U petak 18. septembra, u Sportskoj hali “Breza”, Metalac Kolorado dočekao je ekipu Jastrepca iz Blaca u okviru prvog kola II Futsal lige Srbije. Ekipa Metalac Kolorada sastavljena samo od igrača iz Gornjeg Milanovca, preokretom je došla do trijumfa, rezultatom 4:2 na startu sezone.

Izuzetan protivnik, koristi neiskustvo domaće ekipe i na poluvreme se odlazi sa rezultatom 0:2. Čak 5 novih igrača u redovima Metalac Kolorada su u petak odigrali svoju prvu futsal utakmicu. Nisu dozvolili da teren naspuste pognute glave, već su rasli kroz utakmicu.

Čini se da je pogodak za špice Jovana Uroševića u 21. minutu, dao krila domaćoj ekipi. Korner za Metalac Kolorado koji je izveo Milanković, volej udarcem u same rašlje šalje Urošević, ubija pauka u ćošku i cepa mrežu na atome. Jedan od najlepših pogodaka u istoriji kluba, bio je inicijalna kapisla za preokret koji je usledio. Najpre Stefan Dmitrović poravnava rezultat na 2:2, a Jovica Petrović dovodi Milanovčane u vođstvo od 3:2. Pokušava Jastrebac sa 5 igrača u polju da dođe do izjednačenja, ali to koristi Urošević i postiže gol u poslednjim sekundama meča, za konačnih 4:2.

Ne smemo zaboraviti da pomenemo ni Koljajića, koji je na ovom meču branio fenomalno. U narednom kolu FK Metalac Kolorado gostuje ekipi Loznice.

Na kraju meča igrači Metalac Kolorada razvili su transparent u kome su apelovali na sve ljude dobre volje da pošalju SMS 858 na 3030, za pomoć našoj Aniki u najvažnijoj, životnoj utakmici.

 

FK Metalac Kolorado – KMF Jastrebac 4:2 (0:2)
01. kolo II Futsal lige Srbije
Sportska hala Breza, 18. septembar 2020.
Sudije: Nikola Aleksić, Predrag Lazarević, Dušan Arsović

FK Metalac Kolorado: Koljajić, Milanković, Petrović, Urošević, Jeremić, Čepić, Nedeljković, Simović, Kukolj, Dmitrović, Ratković, Nikolić, Tešić
KMF Jastrebac: Nikolić, Urošević, Trojanović, Spasić, Nikolić, Petrović, Rakić, Milosavljević, Rajković, Knežević, Vukajlović, Miljković

Strelci: Urošević 21′, 40′, Dmitrović 26′, Petrović 34′ (FK Metalac Kolorado), Nikolić 4′, Knežević 4′ (KMF Jastrebac)
Žuti kartoni: Dmitrović 27′, Petrović 30′ (FK Metalac Kolorado), Urošević 11′, Knežević 33′ (KMF Jastrebac)