Milanovčani protiv ostatka sveta

FK Metalac

Poslednji meč Metalac Kolorada gledali smo 14. marta ove godine. Korona virus prekinuo je sezonu, pa je ona završena naprečac. Metalac Kolorado zadržao je status drugoligaša, pa će se i ove godine takmičiti u saveznom stepenu takmičenja. Za nešto više od mesec dana, počinje nova sezona.

Iskoristili smo priliku da popričamo sa šefom stručnog štaba FK Metalac Kolorado, Ivanom Vuksanovićem o dešavanjima u klubu.

Ekipu će u narednoj sezoni činiti samo igrači iz Gornjeg Milanovca, kaže Vuksanović

“Iza nas je sezona prekinuta zbog korona virusa. Ostvarili smo za nas možda i istorijski uspeh. Po prvi put smo, u istoriji kluba, ostali u ligi koja je saveznog ranga. U nekim trenucima činilo se da možemo i više od samog opstanka, ali se na kraju nalazimo na poziciji koju realno i zaslužujemo. Imali smo najmlađu ekipu u ligi. Jedini smo klub koji ima mlade igrače, koji se bavi futsalom, razvija futsal. Funkcionišemo na volonterskoj bazi iz ljubavi prema ovom sportu, a takmičili smo se u saveznom stepenu takmičenja i nije nam bilo nimalo lako. Naši igrači, poput Jovice Petrovića i Jovana Uroševića, su prethodne sezone postigli su 31 gol u jakoj konkurenciji, što je uspeh i za klub i za same igrače.

Očekuje nas jedna veoma teška sezona u koju ćemo ući sa strateškim izmenama po pitanju koncepta ekipe. Ekipa će biti milanovačka. Čitavu ekipu činiće igrači iz našeg grada. Cilj nam je da svaku utakmicu odigramo najbolje što možemo i damo sve od sebe. Da li će to biti dovoljno za opstanak ili će nas to uvesti u borbu za vrh tabele to niko ne može tvrditi unapred. Videćemo. Liga je pakleno teška. Gostovanja su najdalja moguća, od Leskovca, Zrenjanina, Bečeja, Vršca… Vidimo da se pojedine ekipe pojačavaju, da imaju velike budžete, dovode superligaške trenere i igrače, jednostavno ne žale novac. Mi nismo u takvoj situaciji. I ove godine ćemo funkcionisati na volonterskom nivou i pokušati da se tim ekipama sa mnogo većim budžetima suprostavimo na pravi način.

Liga počinje 18. septembra. U prvom kolu smo domaćini u sportskoj hali “Breza”. U goste nam dolazi ekipa Jastrepca iz Blaca. Sa klupe ih predvodi Vladan Cvetanović, bivši trener Ekonomca, Novog Pazara i bivši reprezentativac Srbije. To će biti jedna veoma teška utakmica za nas.

Pojačanja za narednu sezonu su pristigla i biće ih još. O njima ćemo više pričati u narednom periodu. Ekipu su napustili Nikolić, Lazović, Anev, Dramićanin i golman Jovanović.” – kaže Vuksanović

Vuksanoviću i momcima želimo puno sreće u novoj sezoni!