Počinju pripreme za Super ligu

FK Metalac

Nakon samo sedam dana pauze, fudbaleri i stručni štab FK Metalac okupili su se danas i započeli pripreme za novu sezonu 2020/21. Pored prozivke igrača i prvog treninga, danas je i zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba, Žarko Lazetić, pod čijim kormilom će ove sezone FK Metalac ploviti superligaškim vodama.

Nakon rastanka sa prethodnim trenerom, klub se okrenuo izazovima koji ga očekuju u Super ligi Srbije. Posle razgovora sa nekolicinom kandidata klub se opredelio da ekipu u narednoj sezoni predvodi gospodin Žarko Lazetić, izjavio je sportski direktor FK Metalac, Bojan Leontijević:

“Prethodni šef struke Aleksandar Stanković doneo je odluku da privremeno napravi pauzu u trenerskoj karijeri u kojoj ga je klub podržao i želi mu puno sreće i na poslovnom i na privatnom planu. Mi smo se okrenuli pripremi svega što nas očekuje u novoj sezoni. Razgovarali smo sa nekoliko potencijalnih kandidata za šefa struke i izbor je pao na gospodina Žarka Lazetića koji će, sigurni smo, uspeti da nastavi i nadogradi sve ono što smo u prethodnom periodu uradili. Klub kao što je Metalac zahteva puno posvećenosti i rada i razvoj mladih igrača sa kojima raspolažemo. Sigurni smo da ćemo sa gospodinom Lazetićem dobiti što smo tražili i daćemo se u Super ligi Srbije predstaviti kao mlad i ambiciozan tim, kadar da se nosi sa najboljima u našoj zemlji.” – rekao je Leontijević i poželeo dobrodošlicu novom šefu struke Žarku Lazetiću i njegovom pomoćniku Draženu Boliću.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo da se od danas nalazim u ovoj ulozi iz više razloga. Jedan od osnovnih je taj što je ovaj klub tokom svih ovih godina izgradio takvu reputaciju da većina mladih trenera dolazi u njega iz prostog razloga što imaju izuzetne uslove za rad i napredak u karijeri. Zaista sam počastvovan i zadovoljan što sam danas ovde u ovoj ulozi. Moj prethodnik, kolega i prijatelj Aleksandar Stanković ostavio je ovde dubok trag i napravio veliki uspeh i sa te strane osećam obavezu da neke stvari koje je on ovde postavio zadržim i nastavim tim putem i naravno da neke nadogradim i popravim, jer nas očekuju veliki izazovi u Super ligi Srbije, koja je od ove godine u novom formatu. Pokušaćemo da pojačamo konkurenciju na svim pozicijama u timu. U razgovoru sa ljudima iz kluba složili smo se da Metalac treba da bude klub koji razvija i afirmiše mlade igrače, ali koji i želi dobre rezultate kroz prepoznatljiv stil igre. Želimo da budemo prepoznatljivi, disciplinovani na terenu i van terena i da kroz dobru igru privučemo publiku na stadion i pokažemo naš kvalitet.” – rekao je Lazetić.

Dobrodošlicu i uspeh u radu Lazetiću i pomoćniku Boliću poželeo je i predsednik FK Metalac gospodin Rajko Nešković:
“Sedam dana nakon odlaska trenera Aleksandra Stankovića, koji nas je sa stručnim štabom i igračima posle tri godine vratio na najjaču scenu, uprava je reagovala veoma brzo i dovela je mladog stručnjaka koga očekuje veliki izazov. Uslovi postoje da uz pojačanja i mladog trenera rastemo zajedno, da ne odigramo epizodnu ulogu na jednu sezonu, već da budemo tvrd orah za sve ekipe koje budu gostovale na našem stadionu, a naravno i kada mi budemo odlazili na gostovanja.”

Nakon promocije šefa stručnog štaba, gospodina Žarka Lazetića i njeovog pomoćnika Dražena Bolića usledila je prozivka i prvi trening na pomoćnom terenu FK Metalac.

Igračima i stručnom štabu se na terenu obratio i predsednik upravnog odbora i kompanije Metalac, Dragoljub Vukadiović. Poželeo je puno sreće i uspeha igračima i stručnom štabu u novoj sezoni. Podsetio je i apelovao na sve da se odgovorno ponašaju i pridržavaju propisanih mera usled epidemije virusa Covid-19.

Prvom treningu su prisustvovali sledeći igrači:
Golmani: Puletić, Spasojević, Premović
Odbrana: Mijailović B, Vlalukin, Vranjanin, Milićević
Vezni red: Gočanin, Maksimović L, Maksimović I, Jokić, Anđelović, Prestige, Milinković, Vlaović, Grbović
Napad: Katanić, Čumić, Đurić, Popović, Mijailović V, Živanović

Narednih sedam dana ekipa Metalca će trenirati u Gornjem Milanovcu, nakon čega ih očekuju desetodnevne pripreme na Zlatiboru od 5-15. jula. Nakon povratka sa Zlatibora klub će pripreme nastaviti u Gornjem Milanovcu sve do 01. avgusta, za kada je planiran početak nove sezone.

Planirano je i odigravanje pripremnih utakmica, od kojih je prva na programu već u subotu protiv FK “Takovo”. O narednim pripremnim mečevima ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Klub su napustili golman Šćekić, kao i igrači Vančagović i Vićentijević. O daljim odlascima i pojačanjima saznaćemo više u periodu koji je pred nama. Prelazni rok traje do oktobra meseca.