Metalac je u SuperLigi

FK Metalac

Ogroman uspeh ekipe iz Gornjeg Milanovca. Metalac se vratio u SuperLigu Srbije. Kada je bilo najvažnije naši momci odigrali su jednu od boljih partija i zasluženo slavili protiv gostiju iz Novog Pazara. Izdržali su pritisak i važnost meča i osvojili tri boda vredna plasmana u viši rang. Napred Metalac!

Metalac – Novi Pazar 2:0 (1:0)
30. kolo PLS
Stadion “Metalac”, 20. jun 2020.
Sudija: Zoran Široki

Strelci: Popović 38′, Maksimović 81′
Žuti kartoni: Gočanin 22′ (Metalac), Marovac 35′, Hazirović 62′ (Novi Pazar)

Metalac: Puletić, Gojković, Gočanin, Popović (Đurić 46′), Grbović, Katanić (Čumić 75′), Zoćević (Anđelović 75′), Jokić (Maksimović 60′), Mijailović, Vlalukin, Prestige (Dong Li 84′)

Novi Pazar: Drobnjak, Trajković (Bronja 58′), Bogdanovski (Hot 74′) Rubežić, Pejaković (Brunčević 35′), Marovac, Kecap (Gordić 74′), Lončar, Hazirović, Đokić, Živić

Ofanzivan Metalac od samog početka.

Već u 5′ odlična prilika za Metalac. Probio je Popović po levoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, do nje stiže Katanić, izbija isred golmana Drobnjaka iskosa po levoj strani, ali Drobnjak uspeva da zaustavi njegov udarac.

U Nekoliko navrata odlične paseve u šesnaesterac šalje Jokić, ali se Katanić i Popović ne snalaze najbolje.

Preti i Pazar u 12′. Nakon greške Grbovića lopta dolazi do Bogdanovskog koji je vuče sa centra, šutira sa 22 metra udaljenosti, ali njegov udarac završava pored desne stative gola Metalca.

Samo minut kasnije ponovo je u prilici Katanić. Prestiž centrira u šesnaesterac sa desne strane, na loptu natrčava Katanić, šutira iz prve, ali njegov udarac završava preko gola gostiju.

U 16′ nova velika prilika za Metalac. Nakon centaršuta sa desne na levu stranu, loptu glavom u šesnaesterac spušta Grbović, ona dolazi do Popovića koji je odlaže za Jokića, Jokić šutira neometan sa penaltika, ali njegov udarac prolazi za malo iznad prečke.

Umalo da taj promašaj kazni Đokić koji već u sledećem napadu Novog Pazara ima dosta prostora, odlučuje se za udarac sa nekih 19 metara od gola Metalca, šutira po zemlji ali Puletić dobro reaguje i zaustavlja njegov pokušaj.

Ponovo je Bogdanovski iskoristio nepažnju odbrane Metalca i u 23′ izbio sam ispred Puletića, namestio se za udarac, ali mu je sa leđa u blok uleteo Vlalukin i uspeo da izblokira njegov udarac.

Gosti povučeni, svoju priliku vrebaju iz kontranapada, Metalac napada, stvara prilike i poluprilike, ali mu nedostaje malo sportske sreće i koncetracije u završnici.

U 35′ slobodan udarac sa roglja šesnaesterca sa leve strane za Metalac. Šutira Jokić, ali njegov udarac završava za malo pored gola.

U 38′ maestralna akcija Metalca. Vlalukin pronalazi Prestiža na desnoj strani on probija, centrira u šesnaesterac pored leve stative gola gostiju, loptu stiže Katanića i prosleđuje je dalje u šesnaesterac, gde je dočekuje Popović i topovskim udarcem smešta u mrežu uz samu stativu, za oduševljenje publike i vođstvo Metalca od 1:0.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Odličan prodor Đurića po levoj strani u 53′, prebacuje se na ivicu šesnaesterca po sredini, šutira po zemlji, ali golman Drobnjak krajnjim naporom loptu izbacuje u korner.

Samo minut kasnije Đurić postiže i pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao.

Napada Metalac i stvara prilike, ali gosti uspevaju da se odbrane. Preti i Novi Pazar u dva navrata, ali njihovi udarci završavaju pored gola golmana Puletića.

U 81′ Maksimović prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca gađa levi ugao gola Pazarca i pogađa ga za erupciju oduševljenja na stadionu, vođstvo od 2:0 i plasman u SuperLigu Srbije.

Pokušava i Čumić u 85′ šutira sa ivice šesnaesterca, ali pravo u naručje golmana Drobnjaka.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja.

 


Fotografije: Miroslav Jelisavčić – Piko