Slabi kada je važno

FK Metalac

Priliku da prelomi prvenstvo Metalac nije dočekao na pravi način. Pretrpeo je prvi poraz posle nastavka sezone protiv jednog od direktnih konkurenata za prolazak u viši rang. Pauza je očigledno ostavila traga na ekipu Metalca koja je ovaj meč odigrala ispod svog nivoa, sa puno tehničkih grešaka i timskih i individualnih. Na drugoj strani Kolubara izuzetno motivisana, kvalitetna, sa dosta superligaških igrača u svojim redovima koji znaju da igraju ovakve utakmice.

Kolubara – Metalac 3:0 (2:0)
27. kolo PLS
Stadion FK Kolubara, Lazarevac, 01. jun 2020.
Sudija: Dragan Čolović

Strelci: Đenić 12′, Stojanović 35′, Vučetić 61′
Žuti kartoni: Pecelj 24′ (Kolubara), Gojković 27′, Zoćević 36′, Prestige 82′ (Metalac)

Kolubara: Ostojić, Pecelj, Antonijević (Vujasin 84′), Vasiljević, Đenić (Ristović 74′), Kočić (Jovanović 74′), Milisavljević, Jovanović (Cvetković 54′), Vučetić, Bošnjak, Stojanović (Simić 84′)
Metalac: Puletić, Gojković, Gočanin, Đurić (Čumić 72′), Popović (Vlalukin 57′), Grbović (Vićentijević 77′), Katanić, Zoćević (Anđelović 77′), Jokić (Maksimović 57′), Mijailović, Prestige

Metalac je u meč ušao bojažljivo i nesigurno. Tek nakon primljenog gola Metalac kreće da igra odvažnije, ali je usledio hladan tuš u 35′ u vidu drugog gola Kolubare. Taj drugi primljeni pogodak je prelomio meč. Metalac nakon njega nije uspeo da se vrati u utakmicu.

Treći primljeni pogodak, na nespretan način, možda je i najbolji pokazatelj onoga što se dešavalo na terenu.

Priliku za popravni Metalac će imati u nedelju 07. juna, kada na stadion kraj Despotovice dolazi ekipa Budućnosti iz Dobanovaca.

 

Autor fotografija: Zoran Lazarević