Banjica stiže u Brezu

Metalac Kolorado

U ponedeljak 02. marta, u Sportsku halu Breza, na megdan Metalac Koloradu, stiže izuzetno neugodan protivnik, KMF Banjica. Banjica i Metalac Kolorado trenutno imaju isti broj bodova, ali je Banjica stepenik iznad na tabeli, zbog bolje gol razlike. Klub iz Beograda naneo je Milanovčanima jedan od težih poraza u prvom delu sezone.

Da li imamo snage za revanš, kako je bilo u Ivanjici i šta nas očekuje u nastavku prvenstva, pitali smo šefa stručnog štaba Metalac Kolorada, Ivana Vuksanovića.

Kako ocenjujete utakmicu u Ivanjici?

“Igrali smo protiv prvog na tabeli, ekipe koja u saveznom rangu na svom terenu ima skor 24-1-3. Poraženi su samo od Ekonomca, Novog Pazara i Vintersporta. Imali smo svoje prilike na 0-0 koje nismo iskoristili. Jednostavno su sada stepenicu iznad nas.”

 

Šta nas očekuje u ponedeljak?

“Banjica je veoma težak protivnik. U prva 3 kola su postigli 27 golova. Dolaze iz grada koji ima 3 miliona ljudi.

Imamo dva puta.

1. Da mislimo kako smo mi veliki klub, kako smo moćni i da budemo bahati i kažemo “sve osim 3 boda je katastrofa”.
2. Da budemo skromni i kažemo “Igramo protiv teškog protivnika i daćemo sve od sebe za pobedu”

Ja zaokružujem 2.”

 

Kako vidite dalji tok prvenstva i da li ste zadovoljni postignutim?

“U prvom delu smo maštali o prvoj ligi. Pa smo ostali bez kapitena Rosića koji je bio veoma bitan za našu igru. Pa smo i dalje maštali o prvoj ligi. Ne sme niko nikom da brani da sanjari. Onda se probudimo, pa se setimo, ej pa mi igramo savezni stepen takmičenja. Trenutno smo 15 klub u zemlji. Dolazimo iz grada koji ima 25 hiljada stanovnika, a borimo se protiv Beograda, Niša, Zrenjanina, protiv klubova koji dovode reprezentativce, imaju budžete po 3-4 puta veće od nas. Naš igrač od 18 godina je drugi strelac lige, a naša tri tinejdžera iz Milanovca su postigli preko 30 golova u ovom takmičenju. Naši rezultati su genijalni – budan sam” – kaže Vuksanović.

Utakmica FK Metalac Kolorado – KMF Banjica igra se u ponedeljak 02. marta u sportskoj hali “Breza”, sa početkom od 20 časova. Ulaznice za meč prodavaće se po ceni od 100 dinara.

 

Metalac Kolorado

 

Metalac Kolorado