Metalac trijumfovao u “generalci”

FK Metalac

U subotu 22. februara FK Metalac odigrao je poslednju pripremnu utakmicu pred nastavak sezone. Protivnik Milanovčanima bila je ekipa Novog Pazara. Metalac je pobedio rezultatom 3:2. Utisak je da su plavi spremni za nastavak sezone, pre svega kada je u pitanju igra u napadu, ali u fazi odbrane mora doći do dodatnih korekcija.

Metalac – Novi Pazar 3:2 (3:2)
Stadion Metalac, 22. februar 2020.

Strelci: Popović, Katanić, Jokić (Metalac), Rubežić, Alivodić (Novi Pazar)

Metalac: Puletić, Gojković, Gočanin (Vranjanin), Mijailović, Vićentijević (Vančagović), Grbović, Jokić (Anđelović), Zoćević (Maksimović), Prestige (Đurić), Popović (Milinković), Katanić (Čumić)

Novi Pazar: Drobnjak (Đulčić), Marovac, Pajović, Rubežić, Zimonjić (Hazirović), Koraksić (Živić), Delimeđac (Selimović), Đokić, Alivodić, Bogdanovski, Kecap

Otvorena utakmica na stadionu Metalca, prava goleada u prvom poluvremenu kada su i pali svi golovi. Krenuo je Metalac ofanzivno i prvih 20 minuta držao sve pod kontrolom. U tom periodu, posle jedne lepe akcije po levoj strani i prodora Vićentijevića koji loptu ubacuje u kazneni prostor Pazara, na nju natrčava Popović i dovodi Metalac u vođstvo od 1:0.

Nakon toga sledi period dobre igre Novog Pazara, koji posle kornera stiže do izjednačenja. Kecap je loptu glavom sa druge stative vratio u srce šesnaesterca, gde se najbolje snalazi Rubežić i poravnava rezultat na 1:1. Nedugo zatim Alivodić izvodi pravu majstoriju i pogađa sa više od 25m same rašlje golmana Puletića i dovodi goste u vođstvo, 1:2. U tom periodu igre bilo je još nekoliko opasnih napada gostiju, kojima je ruku na srce kumovala i nesigurnost poslednje linije našeg tima.

Završnica prvog dela igre međutim pripada Metalcu koji uspeva da nakon jedne solo akcije Katanića poravna rezultat na 2:2. Katanić je nedugo zatim još jednom pripretio lepim udarcem sa roglja šesanesterca, ali je rezultat ostao nepromenjen. Odlučujući momenat utakmice desio se neposredno pred sam kraj poluvremena. Katanić se ponovo izborio za dobru poziciju pred golom Novog Pazara, odbrambeni igrači gostiju ga na nedozvoljen način zaustavlaju, a sudija pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Jokić. Sa rezultatom 3:2 se otišlo na odmor.

Drugo poluvreme donelo je ujednačenu igru, gde su po nekoliko prilika propustili i jedni i drugi. Hot je u dva navrata mogao da donese izjednačenje, dok su na drugoj strani iz izglednih situacija bili neprecizni Katanić, Đurić i Milinković. Ipak, do kraja utakmice nije bilo pogodaka, pa je Metalac slavio, rezultatom 3:2.

Na ovoj utakmici nisu nastupili Mlađović i Vlalukin zbog povrede.

Na kraju, utisak je da naš tim spremno dočekuje izazove u nastavku sezone, pre svega kada je igra u fazi napada u pitanju, dok dodatnih korekcija definitivno mora biti u fazi odbrane do subote, kada nam u goste dolazi ekipa Zlatibora, u okviru 24. kola i nastavka takmičenja u Prvoj ligi Srbije.

Foto: Miroslav Jelisavčić Piko