Fudbaleri Metalca otputovali na pripreme

FK Metalac

Nakon 15 dana treninga i prve faze priprema, igrači i stručni štab fudbalskog kluba Metalac krenuli su danas put Budve, gde će obaviti drugu fazu priprema za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Igrači i stručni štab fudbalskog kluba Metalac provešće naredne dve nedelje u Crnoj Gori, od 02. do 16. februara.

Na put su krenuli sledeći igrači: Nemanja Šćekić, Dušan Puletić, David Spasojević, Darko Gojković, Miloš Vranjanin, Bojan Mlađović, Bojan Gočan, Bojan Mijailović, Jovan Vlalukin, Igor Vićentijević, Marko Vančagović, Milan Jokić, Marko Zoćević, Igor Maksimović, Damir Anđelović, Nikola Grbović, Stefan Đurić, Nikola Popović, Mbongou Prestige, Aleksandar Katanić, Luka Čumić, Milan Marjanović, David Milinković, Li Dong, Chia Hong.

Pored igrača u Budvi će biti i članovi stručnog štaba Aleksandar Stanković, Nikola Stanković, Goran Luković, Rade Mijailović, fizioterapeuti Mirko Miljanović i Radovan Petković, sportski direktor Bojan Leontijević i vođa puta Zvonko Jevremović.

FK Metalac
FK Metalac

Iskoristili smo priliku da pred put u Budvu porazgovaramo sa šefom stručnog štaba Metalca, Aleksandrom Stankovićem.

Stanković kaže da je zadovoljan prvom fazom priprema i izdanjima Metalca u pripremnim utakmicama.

“Nakon 15 dana i prve faze priprema, došli smo do ekipe koja će putovati put Crne Gore. Na spisku je 22 igrača i 3 golmana. Iza nas su 16 treninga i 2 pripremne utakmice, sa ekipom Takova 1:0 i sa Borcem 1:1.

Sa prvom fazom priprema sam u potpunosti zadovoljan, pre svega jer smo i pored velikog obima treninga u kojima je zastupljenost bila na fizičkoj pripremi i snazi ostali svi na okupu. Bilo je sitnih problema oko prehlada i jačih upala zbog podloge, ali je to sve u ovoj fazi normalno. Vreme i dobar teren su nas poslužili, tako da je sve isplanirano do sada sprovedeno u delo.

Što se odigranih utakmica tiče, zadovoljan sam prikazanim iako smo u jako napornoj nedelji koja je iza nas. Dosta dobrih stvari je bilo na utakmici sa Borcem i dobro je da smo u odnosu na Takovo podigli nivo predstave, što pokazuje veliki broj šansi za gol.  Naravno da će sve to doći na svoje i da će segment završnice, nadam se biti pravi onda kada je najpotrebnije.

FK Metalac
FK Metalac

U Crnoj Gori nas očekuju ozbiljniji protivnici, već u sredu igramo sa ekipom koja igra kvalifikacije za ligu šampiona Budućnost iz Podgorice i sigurno da će posle te utakmice slika biti još jasnija za ono što nas očekuje u narednom delu.

Radujem se dobrim protivnicima jer na taj način rastemo kao ekipa i potvrđujemo sebe. Verujem da imamo kvalitetne momke, iako mlade, ali sa dovoljno iskustva za ostvarenje naših ciljeva.

Srećan sam kada zajedno sa stručnim štabom vidimo napredak kako rastu i sazrevaju kao igrači. Mislim da je kontinuitet u radu naš veliki kvalitet, jer na mnogo lakši način, u odnosu na period pre, dolazimo do nekih stvari po pitanju igre. Takođe kontinuitet stručnog štaba i saradnja koju imamo je profesionalna, a sada već mogu reći prijateljska. Poznajemo se dobro da ponekad i ne trebamo ništa jedni drugima da kažemo, a već znamo šta dalje. Sve je to ono što je samo dobar preduslov za uspeh, ali u fudbalu je uvek najbitnije ono što je sledeće i uvek se gleda kakvi smo na poslednjoj proveri bili. Prema tome, na svima nama je da uvek i u svakom momentu damo celog sebe, uvek tražimo inicijativu za nečim boljim, ne volim pasivnost već insistiram na inovacijama i novim saznanjima u vezi svega što je vezano za fudbal.

Voleo bih da do kraja priprema i prvog kola imam sve igrače na raspolaganju, da nas i u Crnoj Gori mimoiđu povrede i da maksimalno spremni sa kompletnim igračkim kadrom dočekamo to prvo kolo.

Veliki pozdrav za sve navijače FK Metalac od šefa i stručnog štaba! Budite uz nas!” – rekao je Stanković za kraj našeg razgovora.

Prva pripremna utakmica u Crnoj Gori ekipu Metalca očekuje već u sredu, 05. februara, kada će se sastati sa ekipom Budućnosti iz Podgorice.

FK Metalac
FK Metalac
FK Metalac
FK Metalac
FK Metalac
FK Metalac
FK Metalac
FK Metalac