Prva kontrolna utakmica

FK Metalac

U sredu 29. januara fudbaleri FK Metalac odigrali su prvu pripremnu utakmicu za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Protivnik je bio gradski rival, ekipa FK Takovo. Obe ekipe su u početnoj fazi priprema, ekipa Metalca trenira 10, Takovo 7 dana, tako da je ovaj meč bio od izuzetne koristi i jednima i drugima.

Metalac – Takovo 1:0 (0:0)
Strelac: Gočanin 88′

Takovo i Metalac nastupili su sa kombinovanim sastavima, koje su kompletno zamenili na poluvremenu. U prvom poluvremenu videli smo opreznu igru obe ekipe i ona se uglavnom odvijala na sredini terena. Takovo je u tom periodu meča napravilo jednu dobru priliku, Metalac dve, ali su mreže mirovale. U drugom poluvremenu Metalac je bio dominantiji protivnik. Izgledne prilike propustili su Katanić, Đurić i Popović, ali ih je ispravio Gočanin, koji je u 88′, posle prekida, postigao jedini pogodak na meču.

Ova utakmica imala je i humanitarni karakter. Celokupan prihod sa meča namenjen je sekretaru fudbalskog kluba Metalac, Aleksandru Simoviću, za njegovo dalje lečenje. Zahvaljujemo se publici koja je prisustvovala meču.

Ovom utakmicom su fudbalski klub Takovo i fudbalski klub Metalac pokazali da su njihovi prijateljski odnosi podignuti na jedan viši nivo.