Poslednje kolo pred zimsku pauzu

FK Metalac

U okviru poslednjeg kola Prve lige Srbije u ovoj godini, fudbaleri Metalca putuju u Beograd, gde ih očekuje ekipa Sinđelića. Prepreka u Smederevu uspešno je savladana pre dva dana, ali nema vremena za opuštanje. Još jedan izuzetno važan i težak meč očekuje plave. Tri boda bi bila više nego dobrodošla za miran zimski san.

Nakon pobede u prethodnom kolu ekipa Metalca se nalazi na trećem mestu sa 37 bodova, koliko ima i drugoplasirana Bačka, dok prvoplasirani Grafičar ima samo bod više. Ipak ako se pogled na tabelu spusti naniže Metalcu, su za vratom Zlatibor, Kolubara, Radnički iz Pirota… Samo je 6 bodova razlike u odnosu na osmoplasiranu ekipu, pa je linija od vrha do sredine tabele tanka.

Sinđelić se nalazi na 14. mestu na tabeli sa 23 boda, trenutno je u lošoj formi, ali da Beograđani igraju dobar fudbal i da itekako umeju da iznenade, pokazali su u više navrata tokom sezone. Pred ekipom Metalca je još jedan težak zadatak.

U prvom delu sezone, susret između ova dva rivala igran je na stadionu “Metalac” i završen je pobedom Milanovčana, rezultatom 4:2.

Meč 23. kola PLS između Sinđelića i Metalca igra se na stadionu FK Sinđelić u Beogradu, u sredu 04. decembra, sa početkom od 13 časova.

 

FK Metalac