Po bod Radničkom i Metalcu

FK Metalac

Idealnog nedeljnog fudbalskog popodneva gledali smo šumadijski derbi, između Metalca i Radničkog iz Kragujevca. Sunčan, ali prohladan dan, teren odlično pripremljen. Raspoloženi domaći i gostujući navijači uživali su u fudbalskoj predstavi na stadionu pokraj Despotovice, u kojoj su jedino nedostajali golovi. Dobra, dinamična utakmica, puna ritma mogla je da se završi i pobedom gostiju i pobedom domaćih, ali su na kraju mreže mirovale.

Metalac – Radnički 1923 0:0
21. kolo PLS
Stadion Metalac, 24. novembar
Sudija: Stanko Ostraćanin

Žuti kartoni: Ješić 21′, Nović 90′ (Metalac), Ćirović 55′, Mijatović 58′ (Radnički 1923)

Metalac: Šćekić, Gojković, Vranjanin, Gočanin, Ješić, Grbović (Nović 77′), Katanić, Zoćević (Vukmanović 57′), Pajević (Jokić 46′), Mijailović, Vlalukin
Radnički 1923: Raičević, Mijatović, Petrović, Nikodijević, Kovačević, Ćirović, Vidović (Ilić 82′), Varjačić, Maksimović (Popović 90′), Zdravković, Rađen

Otvorena utakmica na obe strane od samog početka meča.

Prvu šansu na meču imali su fudbaleri Radničkog u 10′. Lopta spuštena glavom ka Kovačeviću koji sa penaltika šutira u okvir gola, ali Šćekić dobro reaguje.

Nakon toga usledio je period u kome su gosti bili opasniji. U 19′ odlična prilika za goste. Tekla je akcija gostiju, lopta prebačena na desnu stranu, centaršut u šesnaesterac, Nikodijević pokušava glavom, Šćekić je već savladan, ali stativa spasava domaće, a u nastavku akcije lopta završava preko gola Metalca.

Uzvraćaju domaći u 25′. Pod pirtiskom greši odbrana Radničkog, lopta dolazi do Katanića koji proigrava Zoćevića, a on Ješića u sredini, Ješić odlično šutira sa 20 metara udaljenosti od gola, ali lopta prolazi za malo iznad prečke Radničkog.

Od te prilike Metalac je uspostavio ravnotežu na terenu i ublažio napade Radničkog. Igra se uglavnom odvijala na sredini, između dva gola. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, osim par poluprilika na obe strane.

U 56′ nova prilika za Radnički. Napad po levoj strani, centaršut u šesnaesterac, lopta ide ka usamljenom Varjačiću desno, on pokušava da je poklopi, ali ne uspeva i lopta prolazi pored gola, na sreću domaćih navijača.

U 69′ fantastična prilika za Metalac. Odličnu kontru započeo je Jokić, vukao je dugo loptu, onda odigrava za Mijailovića koji mu odigrava povratnu, Jokić pronalazi usamljenog Ješića, koji ulazi u šesnaesterac odlično šutira, ali Raičević još bolje brani i odbija loptu u korner. Nakon kornera posle prethodne akcije, najviši u skoku je Vranjanin, šutira glavom sa 3 metra udaljenosti, ali njegov udarac završava preko prečke.

Do kraja utakmice beležimo još jedan pokušaj Radničkog i nekoliko uzastopnih kornera za Metalac, ali sve je prošlo bez većih opasnosti po golmane Šćekića i Raičevića.

U narednom kolu, ekipa Metalca gostuje Smederevu 1924.