Sedmi poraz Metalca

FK Metalac

Utakmica 20. kola Prve lige Srbije, između OFK Bačke i Metalca, završena je sedmim prvenstvenim porazom Milanovčana. Mogao je Metalac više na ovoj utakmici. Vodio je na poluvremenu sa 0:1, držao utakmicu u nogama, ali je onda nakon dve velike greške u odbrani, domaćinu poklonio preokret, što je Bačka oberučke prihvatila i na kraju slavila sa 3:1.

OFK Bačka – Metalac 3:1 (0:1)
20. kolo PLS,
Bačka Palanka, 18. novembar
Sudija: Dejan Trifković

Strelci: Ratković 51′, Žakula 56′, Krstić 85′ (OFK Bačka), Savić 16′ (Metalac)
Žuti kartoni: Milovanović 30′ (OFK Bačka), Vlalukin 10′, Jelovac 68′ (Metalac)

OFK Bačka: Milojević, Veselinović, Marinković, Tomović, Ilić (Stojanović 90′), Krstić, Obrenović (Perić 87′), Ratković (Asani 75′), Milovanović, Žakula
Metalac: Šćekić, Gojković, Vranjanin, Ješić, Katanić, Zoćević, Pajević, Vukmanović (Vlaović 86′), Savić (Nović 66′), Mijailović, Vlalukin (Maksimović 80′)

Već u 16′ Metalac dolazi u vođstvo. Vukmanović odlično proigrava Savića, koji je najbliži golmanu gostiju, šutira po zemlji sa penaltika, golman Milojević uspeva da loptu zakači nogom, ali ona završava u mreži Bačke za 0:1.

Veliku grešku Ješića koriste domaći u 51′. Nakon bezopasnog napada Bačke lopta se odbija do Ješića na ivicu šesnaesterca Metalca, on je prihvata okrenut licem ka golu Metalca i vraća je unazad, bliže golu Metalca, sa leđa mu prilazi Ilić, krade loptu, proigrava Ratkovića koji je sam ispred Šćekića, šutira iz pada i od prečke trese mrežu Metalca za 1:1.

Samo pet minuta kasnije golman Šćekić loše ispucava loptu sa peterca, pravo u noge igračima Bačke na 30-ak metara od gola Metalca, što oni koriste da izvedu kontranapad, lopta stiže do Žakule koji je smešta uz desnu stativu gola Metalca, za preokret, 2:1.

Igrao se 85′ kada je sudija Trifković pokazao na belu tačku, zbog igranja rukom u šesnaestercu gostiju. Siguran izvođač bio je bivši igrač Metalca Krstić, za konačnih 3:1.

Narednu utakmicu fudbaleri Metalca igraju na svom stadionu u nedelju 24. novembra, kada im u goste dolazi Radnički iz Kragujevca.