Konjarnik slavio u Brezi

FK Metalac Kolorado

Fantastičan meč viđen je sinoć u sportskoj hali “Breza” u Gornjem Milanovcu. Dinamična utakmica, puna ritma, sa dosta prelepih fudbalskih poteza na obe strane.  Rezultat od 1:2, postavljen u poslednjem minutu prvog poluvremena, primorao je igrače Metalac Kolorada da igraju otvorenije u nastavku, što su gosti iz Beograda iskoristili. Metalac Kolorado je napadao, a Konjarnik postizao golove. Iskusna ekipa Konjarnika surovo je kažnjavala svaku grešku domaćina i na kraju slavila sa 2:6. Meč su začinili gostujući navijači koji su, predvođeni ritmom bubnjeva, svoj tim bodrili od prvog do poslednjeg minuta bez predaha.

FK Metalac Kolorado – KMF Konjarnik 2:6 (1:2)
10. kolo II futsal lige Srbije
Sportska hala “Breza”, 18. novembar
Sudije: Dejan Stajić, Danijel Ristić, Strahinja Radović

Strelci: Nikolić 8′ i 27′ (FK Metalac Kolorado), Arsić 17′ i 20′, Ratković 25′ i 30′, Kokotović 35′, Milutinović 40′ (KMF Konjarnik)
Žuti kartoni: Urošević 22′ (FK Metalac Kolorado), Ratković 15′ (KMF Konjarnik)

FK Metalac Kolorado: Jovanović, Rosić, Nikolić, Urošević, Lazović, Milanković, Đorđević, Jeremić, Cvetković, Petrović J, Spasojević, Anev, Toplavić, Petrović P.
KMF Konjarnik: Drndarević, Milutinović, Kokotović, Ljujić, Vićić, Filipović, Mihić, Milosavljević, Šljukić, Arsić, Knežević, Ratković

Utakmica je otvorena žustro na obe strane. Opasniji Konjarnik u uvodnim minutima utakmice, ali i Kolorado preti.

U 8′ udarac Uroševića golman Drndarević brani nogom, ali kratko odbija loptu, najbliži je Nikolić koji je smešta Drndareviću kroz noge za 1:0.

Samo 10-ak sekundi kasnije Cvetković predvodi kontranapad Metalac Kolorada po desnoj strani, izlazi sam iskosa ispred golmana, šutira na drugu stativu, ali lopta prolazi za malo pored nje. Već u sledećem napadu Lazović se nalazi u identičnoj situaciji sa leve strane, ali se i ta prilika za Metalac Koloradao završava na isti način.

Dobru priliku imao je i Milanković u 11′, kada je izašao sam ispred golmana gostiju, ali je i njegov udarac završio pored gola.

Prete gosti odličnim kontranapadom u 15′, oslobodili su se čuvara sa par maestralnih poteza, prvi udarac Jovanović brani, drugi se od prečke odbija u gol aut.

Do izjednačenja gosti dolaze nakon slobodnog udarca sa 8 metara u 17′. Nakon udarca Arsića po zemlji, lopta pogađa odbrambene igrače domaćih, menja pravac i ulazi u mrežu, 1:1.

Dugo je trajao napad Metalac Kolorada, nekoliko izblokiranih udaraca, auta i kornera, a onda brz kontranapad Konjarnika, lopta sa leve na desnu stranu, gde je na drugoj stativi čeka Arsić, šutira po zemlji i smešta loptu ispod Jovanovića za 1:2. Igrao se poslednji minut prvog poluvremena.

Ne odustaje Kolorado. Nikolić izlazi sam ispred golmana Drndarevića 10 sekundi pre kraja poluvremena, ali Drndarević iz tog duela izlazi kao pobednik.

Metalac Kolorado napada od početka drugog poluvremena, ali gosti prvi prete u 22′. Ljujić prodire po levoj strani, šutira, ali stativa zaustavlja njegov pokušaj.

Napada Kolorado, a gosti postižu golove. Još jednu dobru kontru gostiju videli smo u 25′. Napad ide po desnoj strani, šutira Ratković sa ivice šesterca ispod Jovanovića za 1:3.

Reaguje Vuksanović. Metalac Kolorado napada sa 5 igrača u polju. To je odmah donelo rezultat. Igrao se 27′ kada Nikolić sa deveterca, špicom iz mesta pogađa visoko levi ugao gola gostiju za 2:3.

Dva odlična šuta Lazovića u 28′, ali raspoloženi golman Drndarević odlično interveniše. Samo minut kasnije ponovo je Lazović u prilici, ali pogađa stativu.

Nastavlja Metalac Kolorado sa napadima, ali nema promene rezultata. Očešala je lopta desne rašlje gola Konjarnika nakon slobodnog udarca Uroševića u 30′, ali se odbila pored gola.

U jeku napada domaćih, gosti dupliraju prednost. Akcija Konjarnika u 30′ tekla je po levoj strani, prebačena lopta na desnu i onda isti scenario i isti strelac kao kod trećeg gola gostiju, pored Jovanovića za 2:4.

Kontra Metalac Kolorada, nakon kontre Konjarnika u 34′, ponovo Lazović u prilici i ponovo za dlaku pored stative. Nedugo zatim golman gostiju se baca i brani udarac domaćih, lopta se odbija do Lazovića, koji je na metar od praznog gola već savladanog Drndarevića, ali ga lopta čudno pogađa u nogu i završava pored gola.

U 35′ prekršaj za Konjarnik na 7 metara od gola domaćina. Kokotović šutira po zemlji i trese mrežu za 2:5.

Metalac Kolorado ponovo pokušava sa 5 igrača u polju. Šut Uroševića blokira Kokotović od koga se lopta odbija u prečku i odlazi preko gola, iako su je svi već videli u mreži.

Neshvatljiva greška Jovanovića u 40′. Bez potrebe kreće da predvodi kontranapad Metalac Kolorada, daje pogrešan pas, Milutinović stiže do lopte i smešta je u nebranjenu mrežu, za konačnih 2:6.

U sledećem kolu, poslednjem pred zimsku pauzu, Metalac Kolorado gostuje ekipi KMF RB.