Metalac Kolorado dočekuje Konjarnik

FK Metalac Kolorado

U ponedeljak 18. novembra, u okviru 10. kola II Futsal lige Srbije, FK Metalac Kolorado dočekuje jedan od najvećih futsal klubova u Srbiji, KMF Konjarnik. Da ovaj meč zaslužuje epitet derbija potvrđuju i trenutne pozicije dva rivala. FK Metalac Kolorado je drugi na tabeli sa 18, a Konjarnik treći sa 15 osvojenih bodova.

Šef stručnog štaba Metalac Kolorada, Ivan Vuksanović, u najavi ovog meča kaže da se ljubav starijih Koloradovaca prema futsalu upravo rađala u Šumicama, na derbijima između Konjarnika i Marba. Pobeda protiv Konjarnika bila bi jedna od najvećih u istoriji kluba, ili će igrači na terenu ujedati, ili će da ujeda trener u svlačionici.

“Konjarnik je u ovom trenutku jedan od najvećih klubova u zemlji. Naša prva ljubav prema futsalu rađala se u Šumicama. Derbi Konjarnik – Marbo, sa jedne strane Ćetković i Daka Bojanić, a sa druge Đura i Miško, na tribinama 2000 ljudi, neviđena strast na tribinama i terenu. Ovi današnji klinci, koji igraju futsal i već misle da su frajeri u 20 godina, nisu prošli pored frajera. To su bili frajeri. Tu strast je danas teško naći. Mi je s vremena na vreme pokažemo, ali se lako i ošorimo, sve nam smeta, đa prošla lopta, đa ovaj nije dodao… Ako u ponedeljak ne budemo 40 minuta strastveni, pametni i DISCIPLINOVANI nema ništa od pobede, a pobeda protiv Konjarnika bila bi jedna od najvećih u istoriji kluba. Dolaze i gostujući navijači i imamo priliku da pokažemo od kog materijala smo napravljeni. Ili će igrači na terenu ujedati, ili će da ujeda trener u svlačionici. Kompletni igramo.” – kaže Vuksanović

Utakmica FK Metalac Kolorado – KMF Konjarnik igra se u ponedeljak 18. novembra u sportskoj hali “Breza” sa početkom od 20:30 časova. Ulaz na meč je slobodan. Zbog radova u sportskoj hali “Breza” biće otvorena tribina do reke (suprotna tribina od uobičajene).

 

FK Metalac Kolorado