Pobeda sa dva igrača manje

FK Metalac

Fudbalska borba Metalca i Dinama prerasla je u pravi rat na i van terena. Vodio je Metalac sa 2:0 do 69′. Umesto da iskoriste povoljne prilike i da povedu sa ubedljivijom prednošću, igrači Metalca zakomplikovali su sebi situaciju. Uspeli su da izjednače gosti na 2:2 u 88′. Nakon toga, domaći igrači nasedaju na provokacije gostiju. Nakon sukoba u šesnaestercu Dinama i gužve koja je potom usledila, crvene kartone dobili su Jokić i Koraksić. Sa dva igrača manje Metalac se ne predaje i uspeva da dođe do izuzetno važne pobede protiv ekipe Dinama.

Ekipa Dinama pokazala je mnogo toga, a najmanje fudbala. Svojim nesportskim i nekulturnim ponašanjem igrači Dinama, predvođeni trenerom Antićem uspeli su da isprovociraju milanovačku publiku, što još nikome nije pošlo za rukom. Trener gostujuće ekipe pokušao je neprimerenim izjavama i u najavi meča da isprovocira ekipu Metalca i uspeo je, ali ne onako kako se nadao. Uspeo je samo da probudi inat kod fudbalera Metalca, koji su se maestralno snašli u nemogućoj situaciji i sa dva igrača manje dali gol, koji on nije video, jer se u tim trenucima zbog crvenog kartona nalazio u svlačionici.

Metalac – Dinamo 3:2 (1:0)
19. kolo PLS
Stadion “Metalac”, 13. novembar
Sudija: Nikola Radaković

Strelci: Ješić (ku) 28′, Katanić 67′ (ku), Vranjanin 90′ (Metalac), Stamenković 71′, Stevanović 88′ (Dinamo)
Žuti kartoni: Vlalukin 55′, Gočanin 62′, Jokić 76′, Grbović 78′, Koraksić 87′, Vranjanin 90′ (Metalac) Radočaj 11′, Simović 65′, Popović 90′, Nedeljković 90′, Stamenković 90′ (Dinamo)
Crveni kartoni: Jokić 90′, Koraksić 90′(Metalac)

Metalac: Šćekić, Vranjanin, Gočanin, Ješić, Grbović (Pajević 78′), Katanić, Jokić, Mlađović (Gojković 22′), Mijailović, Vlalukin (Nović 63′), Koraksić
Dinamo: Popović, Onimisi (Veškovac 72′), Bajić, Stevanović, Nedeljković (Popović 64′), Jovanović, Veličković (Antić 85′), Spasić, Simović, Radočaj, Stamenković

Otvorena i borbena utakmica od samog starta.

Prvu šansu na meču imali su gosti u 2′. Radočaj šutira sa ivice šesnaesterca, između 2 odbrambena igrača Metalca, lopta prolazi između njih, menja pravac, ali siguran je Šćekić.

Na drugoj strani pokušava Ješić, ali bez veće opasnosti po gol Dinama.

Odlična prilika za Metalac u 8′. Probija Koraksić po desnoj strani, centrira na drugu stranu šesanaesterca za Vlalukina koji pokušava iz voleja, ali stativa zaustavlja njegov udarac, ona se odbija do Katanića koji šutira iskosa sa 3 metra, ali pogađa golmana Popovića.

U 10′ šansa za goste. Ponovo šutira Radočaj, gađa donji levi ugao gola Metalca, ali Šćekić fantastično reaguje i odbija loptu u korner.

Nešto grublja igra gostujućih igrača u ovom periodu meča. Već u 22′ Mlađović je morao da napusti teren zbog povrede nosa.

U 27′ dobra akcija Metalca. Vlalukin odigrava glavom do Katanića, Katanić u prostor za Vlalukina, koji ulazu u šesnaesterac gostiju i odigrava povratnu, a odbrambeni igrač gostiju u padu loptu udara rukom i sudija Radaković pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ješić, koji loptu šalje u jednu, a golmana Popovića u drugu, za vođstvo Metalca od 1:0.

Posle vođstva Metalac još odlučnije kreće ka golu Dinama, dok je samopouzdanje gostiju bilo blago poljuljano. Ipak od 35′ uspostavlja se ravnoteža na terenu. Metalac nakon toga blago usporava tempo utakmice, ali i pored toga videli smo nekoliko izuzetno lepih akcija plavih.

U 44′ lopta stiže do Jokića, koji je nosi do ivice šesnaesterca, šutira, ali lopta prolazi tik pored leve stative gola Dinama.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Šansa za Metalac u 49′. Brza kontra lopta dolazi do Mijailovića koji može da šutira, ali pravi lažnjak, pokušava da proigra Katanića, ali odbrana gostiju uspeva da izbaci loptu u korner. Nakon kornera šutira Mijailović sa ivice šesnaesterca gostiju, ali lopta odlazi za malo pored stative.

Pokušava ponovo Ješić, ovog puta sa 20 metara po sredini, ali pravo u golmana Popovića.

U 60′ odlična akcija i prilika za Metalac. Ješić prodire po gol-aut liniji gostiju sa desne strane, odigrava povratnu sa Katanića koji šutira iz prve, ali za malo preko prečke gola gostiju.

Nakon slobodnog udarca u 63′ fenomalnu kontru Metalca vuče Grbović, odigrava na drugu stranu za Jokića koji šutira pod samu prečku, ali odličnom intervencijom Popović spašava svoju mrežu.

U 66′ Nović proigrava Mijailovića koga u šesnaestercu ruši Simović i sudija Radaković ponovo pokazuje na belu tačku. Odgovornost ovog puta preuzima Katanić i pogađa gornji levi ugao za vođstvo Metalca od 2:0.

Samo 2′ kasnije ponovo je u prilici Katanić. Dobija loptu iskosa sa leve strane, na 5 metara je od gola, šutira ali lopta prolazi tik pored leve stative.

Nakon kornera u 69′ za goste stvorila se gužva u šesnaestercu Metalca, odbijala se lopta, najbolje se snalazi Stamenković i smešta loptu u mrežu za 2:1. U proslavi postignutog pogotka pokazuje visok stepen primitivizma i sportske nekulture.

Prilika za goste u 79′. Nakon auta sa leve strane lopta dolazi do Popovića koji šutira po zemlji sa leve strane, ali Šćekić dobro interveniše.

Kontranapad Metalca u 83′ poveo je Koraksić po levoj strani, nalazi Katanića na desnoj, on lukavo šutira po zemlji uza samu stativu, ali golman Popović vrhovima prstiju loptu izbija u korner.

Nakon centaršuta u 87′ lopta pogađa u ruku jednog od igrača Metalca u šesnaestercu i sudija Radaković svira jedanaesterac za goste. Siguran izvođač bio je Stevanović i poravnava rezultat na 2:2.

Uspeli su gosti da isprovociraju domaće igrače. Najpre je Jokić odgurnuo jednog gostujućeg igrača u šesnaestercu i na kraju se stvorila velika gužva. Epilog sukoba bila su dva crvena kartona za Metalac. Jokić i Koraksić morali su van terena pre završetka utakmice. Crveni karton dobio je i trener gostujuće ekipe Antić, koji se svojski trudio da ga zaradi od početka meča.

Metalac je nastavio igru sa 2 igrača manje u odnosu na Dinamo. Sudija je produžio utakmicu 6 minuta. Svi su strahovali da će Metalac nakon vođstva od 2:0 biti poražen. Ali ne i igrači Metalca. Hrabrom igrom neutralisali su napade Dinama.

U petom minutu sudijske nadoknade Gočanin šalje odličnu dubinsku loptu sa gotovo pola terena, ona ide na levu stranu šesnaesterca gostiju, Vranjanin se baca i šutira glavom i smešta loptu pored golmana Popovića za delirijum na tribinama i pobedu Metalca od 3:2.

Na kraju utakmice domaći fudbaleri su ispraćeni pesmom i aplauzima od strane navijača.

U narednom kolu, Metalac gostuje ekipi OFK Bačka.