Atomski futsal Metalac Kolorada

FK Metalac Kolorado

Prethodne večeri imali smo priliku da vidimo vrhunski futsal spektakl u režiji Metalac Kolorada. Odličan protivnik bio je u potpunosti neutralisan dobrom postavkom i agresivnošću u odbrani, hitrim kontranapadima, maestralnim završnicama u napadu i žestokim tempom koji su od starta nametnuli domaći igrači. Sve je polazilo za nogom igračima Metalac Kolorada. Prvo mesto je odbranjeno.

FK Metalac Kolorado – KMF Zufo 10:5 (7:2)
8. kolo II futsal lige Srbije
Sportska hala “Breza”, 04. novembar
Sudije: Bojan Graovac, Bane Papišta, Vladan Đermanović

Strelci: Milanković 4′, Urošević 5′ i 14′, Nikolić 9′ i 16′, Lazović 16′, 22′ i 29′, Jeremić 20′, Cvetković 27′ (FK Metalac Kolorado), Miljković 11′, Matejev 19′, 26′ i 31′, Stefanović 32′ (KMF Zufo)
Žuti kartoni: Jovanović 12′ (FK Metalac Kolorado), Stanković 15′, Miljković 34′ (KMF Zufo)
Crveni karton: Stanković 15′ (KMF Zufo)

FK Metalac Kolorado: Jovanović, Rosić, Urošević, Lazović, Nikolić, Milanković, Cvetković, Jeremić, Đorđević, Spasojević, Ratković, Petrović
KMF Zufo: Pašić D, Miljković, Matejev, Stefanović, Stanković, Marjanović, Ristić, Iseni, Ljevica, Petrović, Stanković, Pašić N.

Utakmica je počela otvoreno na obe strane.

Već u 4′ dobar potez Milankovića i Metalac Kolorado dolazi u vođstvo od 1:0.

Samo minut kasnije nešto sporiji napad Metalac Kolorada, lopta dolazi do Uroševića koji šalje bombu sa 13m u gornji desni ugao za 2:0.

U 9′ Nikolić vrši pritisak na golmana gostiju koji je započinjao napad, uspeva da mu oduzme loptu i da je smesti u praznu mrežu za 3:0.

Dva minuta kasnije slobodan udarac za Zufo. Uigrana akcija i lopta, nakon udarca Miljkovića, pronalazi put do mreže kroz šumu nogu za 3:1.

U tim trenucima tempo utakmice je bio neverovatan. Brza, dinamična igra, bez predaha.

Usledio je period totalne dominacije Metalac Kolorada. Nekoliko topovskih udaraca, pogođena je i stativa gola gostiju. Veliki pritisak domaćih. Gosti popuštaju pod naletima i pritiskom domaćina u 14′. Lopta se nalazila na desnom beku, pod pritiskom dvojice domaćih igrača, odbrambeni igrač loptu vraća u 6 metara i ona dolazi do usamljenog Uroševića, koji je smešta kroz noge golmana gostiju za 4:1.

U 15′ nakon starta igrač gostiju Stanković dobija žuti karton, a odmah za njim i crveni zbog prigovora sudiji. Metalac Kolorado imao je dva minuta na raspolaganju da iskoristi igrača više, ali mu je bilo dovoljno 30-ak sekundi. Nikolić napada po levoj strani ulazi u šesterac, obilazi golmana i dodaje loptu Lazoviću koji je smešta u nebranjenu mrežu za 5:1. Igrao se 16′.

Napadaju igrači Zufa u želji da na pauzu odu sa manjim zaostatkom u odnosu na Metalac Kolorado, ali to koristi Lazović u 16′, oduzima loptu gostujućim igračima, vuče munjevitu kontru po desnoj strani, odigrava povratnu u šesterac za Nikolića koji rutinski vara golmana Pašića za 6:1.

Lep potez Matejeva videli smo u 19′. Driblinzima se oslobodio dvojice igrača Metalac Kolorada i smešta loptu u mrežu Metalac Kolorada za 6:2.

20 sekundi pre kraja prvog poluvremena, kontranapad Metalac Kolorada vuku Cvetković, Milanković i Jeremić. Par brzih dodavanja nakon kojih Milanković proigrava usamljenog Jeremića na druguoj stativi, koji smešta loptu u mrežu pored nemoćnog Pašića, za konačan rezultat prvog poluvremena 7:2.

Drugo poluvreme napadima su otvorili gosti, ali u 22′ još jedna fenomenalna kontra domaćih. Urošević sa desne strane proigrava Rosića na levoj, Rosić iz prve nalazi Lazovića koji je još jednom siguran egzekutor za 8:2.

Usledio je pritisak gostiju, ali zasijao je Jovanović na golu, a Metalac Kolorado ponovo niže prilike iz kontre.

Dobar pritisak gostiju u početnoj fazi napada Metalac Kolorada, primorao je Uroševića na grešku, on loptu dodaje Matejevu, koji izlazi sam ispred Jovanovića u 26′ i ne greši za 8:3.

Ali domaći ne posustaju. U 27′ golman Jovanović rukom baca dugu loptu ka Jeremiću, Jeremić lobuje golmana gostiju i pronalazi usamljenog Cvetkovića, koji se ušetao sa loptom u mrežu za 9:3.

Još jedna akcija domaćih iz udžbenika. U 29′ Milanković pronalazi Rosića, Rosić iz prve šalje loptu na drugu stativu za Lazovića, koji uspeva da je stigne i skrene u gol za 10:3.

Lepa akcija i na drugoj strani u 31′. Tečan napad od noge do noge, povratna lopta u 6m sa leve strane i sigurna egzekucija Matejeva za 10:4.
.
Samo minut kasnije novi napad gostiju. Nekoliko udaraca ka golu Metalac Kolorada, odbrana i blokova prethodilo je ulasku lopte u mrežu za 10:5. Strelac je bio Stefanović.

Od 35′ pa sve do kraja utakmice gosti pokušavaju da urade nešto više sa 5 igrača u polju. Igrači Metalac Kolorada se požrtvovano brane i dolaze do nekoliko situacija da pogode prazan gol gostiju, ali ne uspevaju.

U 37′ nakon šestog prekršaja Metalac Kolorada, gosti imaju priliku da smanje rezultat iz kaznenog udarca sa 10 metara, ali sjajni Jovanović nogom brani svoj gol.

Nastavljaju gosti napade sa 5 igrača u polju, ali odbrana Metalac Kolorada i golman Jovanović koji je 20-ak sekundi pre kraja svojim odbranama digao “Brezu” na noge, stvaljaju katanac na svoju mrežu, koji gosti do kraja nisu uspeli da otključaju.

Na kraju meča upitali smo šefa stručnog štaba, Ivana Vuksanovića, kako su igrači Metalac Kolorada uspeli da dominiraju fizički i da izdrže ovako neverovatan tempo utakmice?

“Od ove sezone treninge fitnesa i teretane sa našim igračima radi Marko Đorđević, trener mlađih kategorija FK Metalac. Prezadovoljan sam načinom na koji radi i naša kondicija i izdržljivost su rezultati njegovog rada.” – rekao je Vuksanović

U narednom kolu Metalac Kolorado gostuje ekipi KMF Tisa.