Pobeda za kraj krize

FK Metalac Kolorado

Igrači Metalac Kolorada savladali su Sopot u okviru 5. kola II Futsal lige Srbije i na najbolji mogući način prekinuli seriju od dva poraza. Odlično izdanje Milanovčana protiv neugodonog Sopota, koji je pokazao da će biti tvrd orah za sve rivale u nastavku takmičenja. Branili su se gosti tokom većeg dela utakmice, uspeli da se rezultatski dva puta vrate u meč, da izjednače na 2:2 i 3:3, ali je Metalac Kolorado prelomio meč u drugoj polovini drugog poluvremena. Važna pobeda Metalac Kolorada za mirniji nastavak prvenstva.

FK Metalac Kolorado – KMF Sopot 6:3 (2:1)
5. kolo II futsal lige Srbije
Sportska hala “Breza”, 12. oktobar 2019.
Sudije: Nebojša Panić, Nikola Rabrenović, Aleksandar Radojičić

Strelci: Urošević 16′ i 36′, Nikolić 17′, Milanković 28′, Lazović 34′, Rosić 39′ (FK Metalac Kolorado), Đurić 18′, Janićijević 24′, Kaličanin 31′ (KMF Sopot)
Žuti kartoni: Milanković 18′, Jeremić 26′, Nikolić 28′, Lazović 29′, Petrović J. 30′ (FK Metalac Kolorado), Đurić 36′ (KMF Sopot)

FK Metalac Kolorado: Jovanović, Rosić, Urošević, Petrović J, Lazović, Milanković, Cvetković, Đorđević, Jeremić, Arsenijević, Nikolić, Čepić, Petrović P.
KMF Sopot: Švabić, Janićijević, Đurić, Jocić, Kaličanin, Stijelja, Ivić, Radovanović

Napadao je Metalac Kolorado tokom celog prvog poluvremena, dok su se gosti iz Sopota uglavnom branili i orijentisali na kontranapade. Već u 12. minutu gosti su napravili 5 prekršaja, ali su uspeli da ne naprave šesti do kraja poluvremena.

Teško je bilo probiti gustu odbranu Sopota. Pokušavali su domaći iz svih pozicija, ali su njihovi pokušaji blokirani, ili neutralisani od strane Švabića.

Tako je meč izgledao sve do 16-og minuta, kada Petrović J. seče napad gostiju, vuče kontru po levoj strani, odigrava desno za Uroševića, koji smešta loptu u nebranjenu mrežu za 1:0.

Samo minut kasnije još jedan odličan napad Metalac Kolorada. Nikolić oduzima loptu gostima i dodaje je Petroviću koji ponovo započinje kontranapad i šutira, Švabić kratko odbija loptu, Nikolić lepo prati akciju Petrovića i prvi stiže do lopte i sa 3 metra je preko Švabića šalje u gol Sopota za 2:0.

Igrao se 18′ kada gosti izvode “skraćeni korner” sa leve strane, povratna lopta za Đurića koji šutira sa 14 metara, lopta čudnim lukom ide ka golu i ulazi u mrežu pored same stative za 1:2.

Već u sledećem napadu pokušava Nikolić udarcem sa 7 metara, ali gosti uspevaju da izbiju loptu sa gol linije.

Drugo poluvreme počinje napadima Metalac Kolorada. U 22′ u dobroj poziciji našao se Urošević, izbija sam ispred golmana po desnoj strani, šutira na drugu stativu, ali lopta završava pored gola.

Gosti se vraćaju u utakmicu u 24′. Lepu akciju Sopota završio je Janićijević efektnim udarcem pod prečku za izjednačenje, 2:2.

Najepšu akciju na utakmici videli smo u 26′. Golman Jovanović šalje dubinsku loptu za Jeremića koji je duboko na polovini protivnika na desnoj strani, on je iz voleja prebacuje ka Nikoliću na levu stranu terena, koji upućuje takođe volej udarac ka golu Sopota, ali lopta prolazi tik pored leve stative.

Odličan napad Metalac Kolorada u 29′, lopta dolazi do Rosića na levoj strani terena, on šalje maestralnu loptu na drugu stativu na koju uklizava Milanković i sprovodi je u nebranjen gol gostiju za 3:2.

Ređaju se prilike za Uroševića, Nikolića, Petrovića, ali gosti dolaze do izjednačenja. Napad ekipe Sopota u 31′, lopta se par puta odbijala od odbrambenih igrača Metalac Kolorada, dok nije završila na levoj strani kod Kaličanina koji iz okreta pogađa gol domaćih za 3:3.

Još odlučnije kreću domaći ka golu gostiju. Nakon prilika koje nisu iskoristili Milanković i Rosić, u 34′ utakmice Rosić ponovo maestralno asistira na drugu stativu, ovaj put za Lazovića koji zakucava loptu pod prečku za 4:3.

U 36′ aut za ekipu Metalac Kolorada nakon koga se stvara gužva, Arsenijević šutira ali pogađa stativu, na odbitak natrčava Urošević i od stative šalje loptu u mrežu gostiju za 5:3.

Gosti od tog trenutka napadaju sa 5 igrača u polju, što koristi odlični Rosić, koji u 39′ seče njihov napad i smešta loptu u praznu mrežu za konačnih 6:3.

Do kraj utakmice nije bilo većih uzbuđenja.

U narednom kolu ekipa Metalac Kolorada gostuje ekipi Smedereva.