Opet Katanić

FK Metalac

Pokušala je Budućnost da preko Metalca dođe do prve pobede na svom terenu, ali se Milanovčani nisu dali. Izdržali su pritisak domaćih na početku meča, a potom preokrenuli utakmicu. Mogao je Metalac da slavi i ubedljivije da je iskoristio izgledne prilike koje je stvorio, ali je na kraju svojim 11. pogotkom u sezoni Katanić doneo tri izuzetno važna boda Metalcu.

Budućnost D. – Metalac 0:1 (0:0)
13. kolo PLS
Stadion FK “Budućnost”, Dobanovci, 09. okt.
Sudija: Pavle Ilić

Strelac: Katanić 64′ (k.u.)
Žuti kartoni: Avram 55′, Živanović 63′, Đorđević 83′ (Budućnost), Mijailović 43′, Ješić 53′, Vranjanin 72′ (Metalac)

Budućnost: Jovanović (g), Lalić, Lučić, Markišić (Jovanović 84′), Vukić, Živanović, Đorđević, Emerun, Simić, Avram (Denković 74′), Perić (Dobrijević 65′)
Metalac: Jelovac (g), Maksimović (Zoćević 55′), Gojković, Vranjanin, Gočanin, Ješić, Grbović (Pajević 86′), Katanić (Nović 77′), Jokić, Mijailović, Koraksić

Krenuli su ofanzivno domaći igrači. Već u 5′ Emre prolazi po desnoj strani, odigrava povratnu u šesnaesterac Metalca, lopta dolazi do Vukića koji šutira, ali pogađa prečku gola Metalca.

Igrao se 10′ kada se Katanić, posle neuspele ofsajd zamke Budućnosti, maestralno oslobodio svog čuvara, izbija sam pred golmana Jovanovića, ali Simić sa leđa uklizava i otklanja opasnost po gol domaćih.

Novu priliku Metalac je propustio u 19′. Jokić šalje idealnu loptu pred šesnaesterac domaćih, na nju iz punog trka natrčava Grbović, ali njegov udarac završava preko gola Budućnosti.

Na početku drugog poluvremena domaćin preti. Centrirao je Lučić u šesnaesterac Metalca, lopta dolazi do Vukića koji plasira loptu pod prečku Metalca, ali Jelovac fantastičnom paradom šalje loptu u korner.

U 64′ Metalac dolazi do vođstva. Probio je Ješić po levoj strani, sa leđa ga povlači Živanović i sudija Ilić pokazuje na belu tačku. Odgovornost preuzima Katanić i šalje golmana Jovanovića u desnu stranu, a loptu u levu stranu gola domaćih, za vođstvo Metalca od 0:1.

Mogao je Metalac da duplira prednost u 70′. Posle odličnog pasa Ješića, lopta dolazi do Katanića koji je najbliži golmanu Jovanoviću, šutira sa 14 metara, ali lepom intervencijom Jovanović zaustavlja njegov pokušaj.

Nakon asistencije Mijailovića u 74′ Katanić je ponovo najbliži golmanu Jovanoviću, šutira iz okreta, ali Jovanović ponovo brani.

Ni odlični Jovanović nije mogao da učini ništa nakon udarca Gojkovića nekoliko minuta kasnije, ali je ovog puta prečka bila saveznik domaćih.

U samom finišu meča Nović se izborio za loptu pored dvojice odbrambenih fudbalera domaćih, izbija sam pred golmana Jovanovića, zaobilazi ga, šutira na gol, ali se iz drugog plana pojavljuje Lučić i loptu izbija sa gol linije.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja.

Naredni duel fudbalere Metalca očekuje u nedelju 13. oktobra, kada na svom stadionu dočekuju ekipu Grafičara.

 

FK Metalac