Sedma pobeda Metalca

FK Metalac

Odlična fudbalska predstava na stadionu kraj Despotovice. Dinamična, borbena, zanimljiva utakmica, na kraju koje su fudbaleri Metalca ispraćeni aplauzima. Intervencijama u prvom delu meča golman Jelovac dao je sigurnost i vetar u leđa igračima Metalca, koji su na kraju uspeli da upišu sedmu pobedu ove sezone i vrate se na deobu prvog mesta na tabeli sa ekipom Grafičara.

Metalac – Kolubara 2:1 (1:0)
12. kolo PLS
Stadion Metalac, 05. oktobar
Sudija: Danilo Nikolić

Strelci: Grbović 27′, Savić 50′ (Metalac), Đenić 60′ (Kolubara)
Žuti kartoni: Grbović 90′, Koraksić 90′ (Metalac), Vučetić 25′, Pantić 45′, Đenić 62′ (Kolubara)

Metalac: Jelovac, Gojković, Vranjanin, Ješić, Grbović, Jokić (Maksimović 70′), Vukmanović (Gočanin 63′), Savić (Nović 81′), Mlađović, Mijailović, Koraksić
Kolubara: Rnić, Pantić, Radulović, Đenić, Kočić, Radonjić (Mihailović 46′), Cvetković, Vučetić (Milisavljević 59′), Osman, Parađina (Jeličić 83′), Projić

Utakmica je krenula loše po ekipu Metalca. U 12′, posle greške Vranjanina lopta dolazi do Đenića, koji izbija sam ispred golmana Metalca Jelovca, koji ga ruši, a sudija Nikolić pokazuje na belu tačku. Odgovornost preuzima Vučetić, ali Jelovac sjajno interveniše i po drugi put ove sezone brani udarac sa 11 metara.

Deset minuta kasnije prilika na drugoj strani. Mijailović šutira kao iz topa, sa 20 metara udaljenosti od gola Kolubare, ali Rnić brani i lopta odlazi u korner.

Ponovo su gosti imali odličnu priliku i ponovo je Jelovac briljirao. Parađina izlazi sam ispred Jelovca, golman Metalca zaustavlja njegov pokušaj, odbijena lopta dolazi do Đenića, koji šutira sa ivice šesnaesterca, ali Jelovac uspeva da se pridigne nakon prve intervencije i da novom paradom sačuva svoj gol.

U sledećem napadu odlična šansa Milanovčana. Grbović izlazi sam ispred golmana Rnića, koji dobro interveniše i šalje loptu u korner. Korner sa desne strane izvodi Ješić, dodaje kratko do Jokića, on centrira u šesnaesterac gostiju, pronalazi Grbovića koji sa sedam metara šalje loptu u gol Lazarevčana, za vođstvo Metalca od 1:0.

U 50′ egzibicija kapitena domaćih Ješića. Odbrana gostiju započinje napad, Ješić blokira pokušaj upućivanja duge lopte, dolazi prvi do nje iskosa po desnoj strani, vara beka Kolubare, prodire uz gol-aut liniju, idealno centrira i pronalazi usamljenog Savića, koji u padu loptu zahvata glavom, šalje je u praznu mrežu i duplira vođstvo Metalca, 2:0.

Deset minuta kasnije, gosti uspevaju da se vrate u meč. Igrao se 60′ kada je dosuđen slobodan udarac za goste, na nekih 25 metara od gola Metalca. Nabačena lopta u šesnaesterac Metalca, neko od gostujućih igrača je glavom šalje na tri metra od gol linije Metalca, prvi do nje stiže Đenić i smanjuje rezultat na 2:1.

U poslednjem minutu utakmice napadač domaćih Nović imao je odličnu priliku, kada je izašao oči u oči sa golmanom Rnićem, ali je golman gostiju uspeo da sačuva svoju mrežu.

Naredne nedelje fudbalere Metalca očekuje gust raspored. Najpre u sredu putuju u Dobanovce na duel sa ekipom Budućnosti, a potom u nedelju dočekuju Grafičar.

FK Metalac