Počinje Druga futsal liga

Metalac Kolorado

Nakon dvomesečnih priprema, igrače futsal kluba Metalac Kolorado, predstojećeg vikenda očekuje prvi duel u Drugoj futsal ligi Srbije. Prvi zadatak nimalo jednostavan – u “Brezu” stiže SAS Zrenjanin, ekipa koja je prethodne godine igrala baraž za Prvu futsal ligu Srbije, velikan srpske futsal scene.

Iskoristili smo priliku da pred meč prvog kola porazgovaramo sa šefom stručnog štaba Metalac Kolorada, Ivanom Vuksanovićem i prvotimcem Jovicom Petrovićem.

“Ove godine Druga futsal liga biće jača nego ikad. Klubovi velike futsal istorije: SAS, Smederevo, Ivanjica, Konjarnik… Velika je šteta što velikana srpskog futsala, SAS (skraćenica od SArajevo Srpsko) iz Zrenjanina, ne dočekujemo kompletni. Rajko Lazović, naše veliko pojačanje je povređen, Aleksandar Nikolić takođe. Jovan Urošević je na terapijama, pa je i njegov nastup pod znakom pitanja. Mališa Cvetković je rovit. Od novajlija Duca Nikolić i Đorđe Jovanović su spremni i uz stare snage vodiće veliku bitku protiv SAS-a, koji sa klupe predvodi legendarni Sima Batinica. SAS je prošle sezone igrao baraž za Prvu ligu, ima ogromno iskustvo, ali se nećemo baviti favorizovanjem bilo koga – jednostavno ćemo izaći i dati sve od sebe.” – rekao nam je Vuksanović

“Očekuje nas veoma teška utakmica na otvaranju sezone. Vredno smo se spremali 2 meseca za ovaj trenutak. Dolazi nam ekipa SAS-a, dobro poznata. Igramo kod kuće i naravno da idemo na sva 3 boda! Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i da nas podrži.” – kaže Petrović

Utakmica 1. kola Druge Futsal lige Srbije, Metalac Kolorado – SAS Zrenjanin, igra se u subotu 14. septembra, sa početkom od 20 časova, u sportskoj hali “Breza” u Gornjem Milanovcu.

 

Metalac Kolorado - SAS