Ekipa Metalca od danas na Zlatiboru

FK Metalac

Nakon prve faze priprema u Gornjem Milanovcu, fudbaleri FK Metalac pripreme nastavljaju na Zlatiboru, gde će boraviti od 09. do 20. jula.

Na put su krenuli sledeći igrači: Milan Jelovac, Nemanja Šćekić, Ilija Petrović, Bojan Mlađović, Igor Vukomanović, Bojan Mijailović, Miloš Vranjanin, Ilija Milićević, Dejan Koraksić, Miloš Pajević, Nikola Grbović, Jovan Vlalukin, Bojan Gočanin, Stefan Vukadin, Luka Maksimović, Milan Jokić, Bojan Vlaović, Aleksandar Ješić, Igor Savić, Nemanja Vukmanović, Stefan Đurić, Nikola Nović, Predrag Radić.

Iskoristili smo priliku da pred sam polazak na Zlatibor porazgovaramo sa šefom stručnog štaba Metalca, Aleksandrom Stankovićem.

Kakvi su utisci posle prve pripremne utakmice?
Kao što smo već najavili, nakon utakmice sa Zvijezdom 09 iskristalisali su se putnici za pripreme na Zlatibor. Na put kreće 21 igrač + 3 golmana, dok će nam se gore na treninzima priključiti Glišović i raditi na oporavku nakon povrede. Utisci nakon prve utakmice su polovični, ali više pozitivni. Videlo se da su u ovom trenutku igrači koji su duže u radu sa ovim stručnim štabom, u maloj prednosti što se igre tiče. Međutim s obzirom da smo na početku i da smo tek “zagrebali” način igre i kako to Metalac treba da izgleda, zadovoljan sam. Pre svega mi je drago da su energetski svi bili na visini zadatka i maksimalno disciplinovano pristupili utakmici i jednom kvalitetnom protivniku iz Premijer lige BIH. Mislim da smo u prvom poluvremenu kontrolisali meč u potpunosti i zasluženo vodili. Ostaje žal za propuštenim jedanaestercem. U ovom trenutku rezultat nije u prvom planu, ali mora da bude bitan. Ova ekipa mora da nauči da se takmiči. Njihov talenat je OGROMAN i tvrdim da će to vreme pokazati! Ali njihov napredak u karijeri će zavisiti najviše od njihovih karaktera i odlučnosti da se žrtvuju za svoje, timske i klupske ciljeve.

FK MetalacOd danas ste na Zlatiboru. Kako će izgledati ta faza priprema?
Od danas, pa do 20-tog, smo na Zlatiboru i polako ulazimo u drugu fazu priprema, koja je i najbitnija i koja će dati odgovore na neke konture tima za početak takmičenja. Očekuju nas 4 pripremna meča. Već sutra (10. jul) očekuje nas duel sa ekipom iz naše lige, Zlatiborom. Potom nas redom očekuju utakmice protiv Iskre iz Danilovgrada, Radničkog iz Kragujevca i na kraju meč sa Novim Pazarom. Sve su to protivnici za respekt i sigurno će provere biti kvalitetne. Od prvog dana insistiraćemo na takmičenju i takmičarskim odlukama u igri, jer ovim momcima samo to nedostaje. Verujem u njih i njihov talenat. Mislim da svako ima kvalitetnu konkurenciju i to će sigurno podići kvalitet igre, jer jedino tako mogu da napreduju!

Da li će se još neko od igrača priključiti ekipi?
Do kraja priprema možda bude još nekog dolaska, s tim što to isključivo zavisi od onoga što pružimo u narednom periodu. Za sada su svi u pogonu i to je u pripremnom periodu najbitnije. Sem Jokića koji je na utakmici sa Zvijezdom osetio mali bol u mišiću.

Kako ocenjujete promene u stručnom štabu?
Što se stručnog štaba tiče mislim da smo i u tom segmentu kvalitetniji. Marka je zamenio Nikola Stanković, trener sa dugogodišnjim iskustvom u radu, što kod nas u Srbiji, što u inostranstvu. Priključen je i Aleksa Bošković o kome je već bilo reči i koji je usko specijalizovan za fizičku pripremu i oporavak igrača. Uz starosedeoce Gorana Lukovića i Radeta Mijailovića, mislim da imamo sve uslove da napredujemo i nadamo se najboljem.

Metalac će na Zlatiboru odigrati četiri kontrolne utakmice. Prva utakmica zakazana je za sredu 10. jul, kada će Milanovčani odmeriti snage sa ekipom Zlatibora. Sledeće tri pripremne utakmice Metalac će odigrati protiv Iskre iz Danilovgrada 13. jula, Radničkog iz Kragujevca 17. jula i Novog Pazara 20. jula. Tačni termini ovih mečeva biće naknadno određeni.