Metalac Kolorado je u drugoj ligi!

Metalac Kolorado

Prelepo veče u sportskoj hali “Breza”, veče za pamćenje. Metalac Kolorado savladao je ekipu Ekonomista u trećoj, odlučujućoj utakmici baraža i plasirao se u II futsal ligu Srbije. Uspeli su “cirkuzanti” da ostvare veliki uspeh, iako je to malo ko očekivao posle prve utakmice u Gornjem Milanovcu. Neverovatna snaga, energija, koncetracija, pametno postavljena igra, odličan spoj mladosti i iskustva, dali su rezultat. Ostavili su zadnju kap znoja na terenu “poletarci” Metalac Kolorada, pokazali sportsku drskost i igračko umeće kada je bilo najvažnije. Mlađi igrači bili su srce ekipe, a stariji mozak – preuzimali odgovornost, gurali napred i motivisali mlađe kada je trebalo, ali i usporavali ritam utakmice u pravim trenucima. Ubedljivom igrom savladana je odlična ekipa Ekonomista kojoj se zahvaljujemo na sportskom i fer nadmetanju.

Veliku zahvalnost “cirkuzanati” duguju publici, koja je sinoć, kao i mnogo puta do sada bila 6-ti igrač i vetar u leđa kada je bilo najpotrebnije. Publika je sa tribina davala ritam, a igrači Metalac Kolorada plesali su na terenu.

Priča započeta prvim treningom na pomoćnom terenu FK Metalac, “paklenog” avgustovskog dana prošle godine, završena je na najlepši mogući način, pod provalom oblaka 19. maja u “Brezi”.

Metalac Kolorado – Ekonomist 5:1 (3:0)

3. utakmica baraža za popunu II futsal lige Srbije
Sportska hala “Breza”, 19. maj
Sudije: Dejan Stajić, Aleksandar Minić, Bojan Burojević

Strelci: Stojković (autogol) 5′, Urošević 9′, Bulatović 11′, Jeremić 26′, Mihić 40′ (autogol) (Metalac Kolorado), Jovović 27′ (Ekonomist)
Opomene: Petrović (Metalac Kolorado), Stojković, Veličković, Šmrkić (Ekonomist)

Metalac Kolorado: Milenković, Bulatović, Vukašinović, Nikolić, Cvetković, Milanković, Rosić, Urošević, Petrović J, Jeremić, Trivković, Đorđević, Topalović, Petrović P.
Ekonomist: Grujić, Stojković, Knežević, Veličković, Mihić, Glavoljić, Šmrkić, Jovović, Orović, Jordanović, Atanasković, Pantelić

Već u 5′ bilo je 1:0 za Metalac Kolorado. Milanković je presekao loptu i povukao kontru, dodaje je Uroševiću na levoj strani, on je šalje na drugu stativu, u gužvi koja je nastala u šestercu lopta pogađa Stojkovića i završava u mreži gostiju.

Dobru priliku imao je Nikolić, kada je u 6′ izbio sam ispred golmana gostiju, ali ga pogađa u grudi. Odmah su u kontranapadu bili gosti, ali golman Milenković odlično reaguje.

Lopta dolazi do Uroševića u 9′, koji je na levoj strani uz aut liniju, na 15 metara udaljenosti od gola gostiju. Urošević topovski šutira po zemlji, udarac ide na prvu stativu, golman gostiju loše reaguje, lopta mu se provlači kroz noge i završava u mreži za 2:0.

Zatresao se gol gostiju u 10′ kada je Milanković iz punog trka šutirao, savladao golmana, ali je stativa zaustavila njegov pokušaj.

Odlično su se kretali igrači Metalac Kolorada i vršili konstantan pritisak na gostujuće igrače. Gosti su pokušavali da nešto više urade iz kontri, ali je golman Milenković stajao daleko ispred svog gola i sekao lopte upućene na polovinu Metalac Kolorada.

U 11′ bilo je 3:0 za Metalac Kolorado. Korner sa leve strane izveo je Rosić, lopta ide ka Petroviću, on je propušta kroz noge i petom pronalazi Bulatovića, koji je razornim udarcem sa 10 metara šalje u gornji desni ugao pored nemoćnog golmana gostujuće ekipe.

Odličnu akciju domaćih videli smo u 13′. Dupli pas odigrali su Vukašinović i Urošević, Vukašinović je sam ispred golmana, ali za malo neprecizan. Na drugoj strani, sve pokušaje gostiju je sigurno branio Milenković i davao dodatnu sigurnost domaćoj ekipi.

Dobru priliku propustio je Bulatović u 17′, kada se posle odlične akcije u kojoj su učestvovali Urošević i Milanković, našao najbliže golmanu gostiju, ali je prebacio gol.

Krenuli su angažovanije gosti iz Beograda u drugom poluvremenu, ali je Metalac Kolorado stvarao šanse. Odlično je po levoj strani prošao odbranu gostiju Rosić u 24′, prolazi i golmana Ekonomista, u mrtvom je uglu, odlučuje se za povratnu ka Petroviću, ali odbrana gostiju seče njegovo dodavanje.

Zablistao je Jeremić u 26′. Nakon dobrog kontranapada “cirkuzanata” našao se sam ispred čuvara mreže gostiju, fantastično je “promuljao” loptu i poslao je ispod golmana za 4:0.

Malo šta je polazilo za nogom gostima pored razigranih igrača Metalac Kolorada. Ipak u 27′ Jovović smanjuje rezultat na 4:1. Napad je išao po desnoj strani, lopta prolazi pored par igrača Metalac Kolorada na drugu stativu, gde je usamljeni Jovović, kome je samo ostalo da postavi nogu i smesti loptu u mrežu.

Dobru priliku imao je Petrović u 33′ kada ga je odlično proigrao Nikolić, šutira sa 5 metara, ali golman gostiju odlično reaguje.

Zapretili su gosti u 34′. Milenković je bio lobovan i već savladan, ali je Urošević loptu skinuo sa gol crte i otklonio opasnost po gol domaćih.

Stezali su gosti obruč oko gola Metalac Kolorada kako se meč bližio kraju, ali su se domaći dobro branili.

Devet sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka Rosić seče loptu, u kontri je sa Uroševićem i Bulatovićem, ubacuje je u 6 metara, a ona se od Mihića odbija u gol, za konačnih 5:1.