Finalna bitka, runda 1

Metalac Kolorado

U petak 03. maja Metalac Kolorado igra najvažniji meč ove sezone, prvi meč baraža za plasman u Drugu futsal ligu Srbije. Protivnik je drugoligaš, ekipa Ekonomist. Igra se na dve pobede, a prvi, od najmanje dva meča, na programu je sutra u Sportskoj hali “Breza”. Ulaz je slobodan, a podrška sa tribina više nego dobrodošla mladim igračima Metalac Kolorada.

Pred ovaj istorijski meč razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Metalac Kolorada, Ivanom Vuksanovićem i kapitenom Vladimirom Vukašinovićem. Obojica ističu važnost dobre atmosfere na tribinama, kao jedan od faktora da tas na vagi prevagne na stranu Metalac Kolorada.

“Jedna od najvećih utakmica u istoriji kluba! To ne sme da nam bude opterećenje, ovo je sport, divna stvar, nadigravaćemo se sa protivnikom, ako bude bolji pružićemo ruku. Snage imamo, srce imamo, još osmeh na lice i boj može da počne. Publika isto tako, pozitivna energija, osmeh na lice, a ovi mladi dečaci koji će predstavljati naš klub i naš grad će dati poslednji atom snage za pobedu” – kaže Vuksanović.

“U petak srce na teren. Igramo ono što se očekivalo od samog početka septembra, prvu baražnu utakmicu, gde bi pobedom došli na korak bliže drugoj ligi. Igramo na domaćem terenu, što je prednost, s obzirom na to da prvi put igramo baraž, dobro će nam doći domaća atmosfera od strane publike. Protivnik, Ekonomist iz Beograda, je u prednosti zbog malo više iskustva, ali igraćemo najbolje što možemo i nadamo se najboljem.” – rekao je Vukašinović.

Utakmica Metalac Kolorado – Ekonomist igra se u petak 03. maja, sa početkom od 19 časova u Sportskoj hali “Breza”. Ulaz je slobodan.