Trinaesta pobeda Metalac Kolorada

Metalac Kolorado

Kompletan sastav, ozbiljan pristup i trinaesta pobeda je tu. U 16. kolu III Futsal lige, grupa “Zapad”, Metalac Kolorado savladao je Kosjerić rezultatom 4:2.

Metalac Kolorado – Kosjerić 4:2 (1:0)

16. kolo III futsal lige “Zapad”
Sportska hala “Breza”, 21. mart
Sudije: Bratislav Dinić, Bojan Savić

Strelci: Nikolić 5′, 32′, Bulatović 30′, Urošević 36′ (Metalac Kolorado), Štulović 28′, 37′ (Kosjerić)
Opomene: Bajić 18′, Petrović 24′ (Metalac Kolorado), Štulović 18′ (Kosjerić)

Metalac Kolorado: Milenković, Rosić, Petrović, Đorđević, Urošević, Topalović, Bajić, Arsenijević, Vukašinović, Cvetković, Bulatović, Nikolić, Jeremić, Milanković
Kosjerić: Dragaš, Vasiljević, Rakić, Simić, Štulović, Vukosavljević S, Nikolić, Vukosavljević D, Zarić

 

Igrači Metalac Kolorada ušli su motivisano u ovu utakmicu od samog početka. Visokim presingom vršili su pritisak na igrače Kosjerića i tako stvarali šanse za gol. Gostujući igrači imali su problema da loptu prenesu na polovinu Metalac Kolorada.

U 5′ Metalac Kolorado je došao do vođstva. Lepu akciju, sa nekoliko kratkih dodavanja Milankovića i Jeremića, krunisao je Nikolić udarcem sa 9 metara. Golman gostiju uspeo je da zakači loptu nogom, ali se ona zarotirala i otišla pod prečku za 1:0.

Dobru priliku imali su i gosti odmah zatim, ali je Milenković bio na visini zadatka. Pokušavali su gosti da iz prekida i polukontri dođu do izjednačenja, ali je golman Milenković bio raspoložen i svojim odbranama podizao samopouzdanje saigračima.

Pokušao je Metalac Kolorado u uvodnim minutima drugog poluvremena da duplira prednost. U 24′ nakon odličnog prodora Uroševića po levoj strani i centaršuta po zemlji na drugu stativu, ne stiže na vreme da postavi nogu Arsenijević i šutira pored gotovo praznog gola.

Od 25′ dolazi do neočekivanog pada u igri Metalac Kolorada, što gosti iz Kosjerića koriste, oslobađaju se pritiska domaćih i sve češće prete. Topalović, koji je stao na gol od početka drugog poluvremena, imao je pune ruke posla u tim trenucima. Gosti opasno prete u 25′. Udarac sa desne strane, sa 6 metara, lopta se odbija od odbrambenih igrača domaćih, ali je stativa zaustavlja na putu do mreže.

U 27′ topovski udarac Vasiljevića zaustavila je prečka. Gol je vibrirao 5 sekundi nakon tog udarca.

Isplatio se trud ekipi Kosjerića koja u 28′ dolazi do izjednačenja. Akcija po desnoj strani, centaršut na peterac i udarac Štulovića pod prečku, za 1:1.

Izjednačujući pogodak trgao je igrače Metalac Kolorada, koji od tog trenutka preuzimaju stvari u svoje noge.

Samo dva minuta nakon izjednačenja, bilo je 2:1 za Metalac Kolorado. Započeo je Bulatović akciju Metalac Kolorada u 30′, proigrao Nikolića na poziciji pivota, Nikolić odigrava povratnu, a Bulatović udarcem po zemlji, ispod golmana gostiju, trese mrežu gostiju.

Odlično je Nikolić povukao kontru u 32′ i snažnim udarcem sa 8 metara, sa desne strane, matira golmana gostiju za 3:1.

Kontranapad iz udžbenika videli smo u 36′. Urošević oduzima loptu gostujućim igračima, probija po levoj strani, nesebično proigrava Bajića, koji namešta gol Uroševiću na tacni za nedostižnih 4:1.

Gosti su nakon tog pogotka napravili par solidnih prilika. Jednu od njih iskoristio je Štulović u 37′. Precizan udarac u donji levi ugao Toplaovića za 4:2.

Do kraja utakmice po jednu dobru priliku propustili su i domaći i gosti.

U narednom kolu Metalac Kolorado gostuje ekipi Raške.