Kvalifikacije za EP u futsalu U19

Evropsko prventstvo u Futsalu U19

Kvalifikacioni turniri za prvo Evropsko prvensto u futsalu U19 održaće se od 27. do 30. marta. Voljom žreba u kvalifikacinoj grupi 3 nalaze se BiH, Portugal, Moldavija i Srbija, a kvalifikacione mečeve igraće u Mostaru. Za završni turnir u Litvaniji kvalifikovaće se samo pobednik grupe, koji će se zajedno sa pobednicima 6 preostalih kvalifikacionih grupa pridružiti domaćinu Litvaniji na završnom turniru.

Utakmice se igraju po sledećem rasporedu:
27. mart:
BiH – Srbija (17h)
Portugal – Moldavija (20h)

28. mart:
Srbija – Portugal (17h)
BiH – Moldavija (20h)

30. mart:
Moldavija – Srbija (17h)
BiH – Portugal (20h)

Za mladu Futsal reprezentaciju Srbije nastupiće tri igrača Metalac Kolorada: Jovan Urošević, Jovica Petrović i Đorđe Rosić. Iskoristili smo priliku, u pauzi između treninga, da porazgovaramo sa reprezentativcem Srbije Jovanom Uroševićem, o njegovim očekivanjima pred ove kvalifikacije.

Kvalifikacioni turnir počinjemo protiv domaćina, biće to težak meč, kaže Jovan Urošević.

“Kvalifikacioni turnir u Mostaru počinjemo 27. marta od 17 časova protiv domaćina Bosne i Hercegovine. Biće to veoma teška utakmica na startu turnira. Njima će publika sigurno biti vetar u leđa u pokušaju da nas pobede, ali mislim da mi duže radimo od njih i da smo tehnički i fizički bolji. Prilično smo podigli formu u toku ova tri meseca i nadam se pobedi protiv domaćina. Posle tog meča očekuje nas duel protiv Portugala, favorita turnira i na kraju protiv Moldavije. Samo se prvoplasirana ekipa kvalifikuje za završni turnir.” – rekao nam je Urošević.

Našim momcima želimo puno sreće i plasman na finalni turnir prvog Evropskog prvenstva u futsalu U19, koji će se održati u Litvaniji, od 08. do 14. septembra 2019. godine.