Ubedljiva pobeda Metalac Kolorada

Kolorado

U okviru 14. kola Treće futsal lige grupa “Zapad”, igrači futsal kluba Metalac Kolorado dočekali su ekipu Zlatar 33 iz Nove Varoši i zabeležili ubedljivu pobedu za miran nastavak prvenstva i gotovo izvestan ulazak u baraž. Metalac Kolorado je kontrolisao utakmicu od početka do kraja i rutinski došao do novih bodova.

Metalac Kolorado – Zlatar 8:0 (3:0)

14. kolo III futsal lige “Zapad”
Sportska hala “Breza”, 09. mart

Sudije: Bojan Burojević, Jovan Pajović
Strelci: Rosić 11′, Jeremić 18′, Vukašinović 18′, Bulatović 21′, 24′, Urošević 32′, 40′, Petrović J. 36′
Opomene: Petrović J. 34′ (Metalac Kolorado)
Isključenja: Pantović 34′ (dve javne opomene) (Zlatar 33)

Metalac Kolorado: Milenković, Vukašinović, Petrović J, Bulatović, Urošević, Topalović, Bajić, Arsenijević, Rosić, Cvetković, Đorđević, Petrović P, Jeremić, Milanković
Zlatar 33: Golubović, Gordić, Marinović, Čkonjević, Pantović, Laković

Od samog starta utakmice igrači Metalac Kolorada krenuli su angažovano, rešeni da što pre dođu do vođstva. Imalo je i dosta prostora za uigravanje kombinacija, s obzirom na mali broj igrača u rotaciji ekipe Zlatara, koji su imali samo jednu izmenu.

Imali su Milanovčani nekoliko solidnih prilika u prvih 10 minuta utakmice, ali ih nisu iskoristili. Onda u 11′ tečna akcija, lopta od noge do noge na prvu, sa desne strane Arsenijević proigrava Rosića na drugu stativu, a Rosić neometan pogađa mrežu za 1:0.

Kolorado je držao utakmicu pod kontrolom. Gosti su imali samo jednu izmenu i kako je poluvreme odmicalo, gubili su svežinu i teško su loptu prenosili na polovinu domaćih. Pokušavali su da nešto više urade iz kontra napada, ali im to nije uspevalo.

U 18′ Rosić proigrava Bulatovića, Bulatović centrira sa leve strane, na desnoj je usamljen Jeremić, koji butinom ubacuje loptu u gol za 2:0.

Isti minut se igrao kada je dosuđen korner sa leve strane za Metalac Kolorado. Lopta stiže na sedmerac do Vukašinovića, koji preciznim udarcem po zemlji, gađa donji desni ugao i pogađa malu mrežu za 3:0.

U drugom poluvremenu gol domaćih branio je golman Topalović i odlično odradio svoj deo posla.

Nije se igrao ni pun minut u drugom poluvremenu, a već je bilo 4:0. Bomba Bulatovića sa 10 metara od stative je završila u mreži u 21′.

Igra se uglavnom odvijala na polovini gostiju. Pritiskali su domaći goste, koji vidno umorni nisu mogli da pruže jači otpor. Pod pritiskom gosti prave grešku u 25′. Izbacuju loptu iz levog ćoška na 6 metara, na nju natrčava Bulatović i topovskim udarcem je smešta pod prečku za 5:0.

Tek nakon toga videli smo nekoliko pokušaja gostiju, ali je Topalović na visini zadatka.

U 32′ Urošević sa leve strane, sa 9 metara, upućuje snažan i precizan udarac, lopta udara o levu stativu gola gostiju i završava u mreži za 6:0.

Tri minuta kasnije, u 35′, igrač gostujuće ekipe Pantović dobija crveni karton i igrači Metalac Kolorada imaju igrača više.

Od tog momenta, pa do kraja utakmice, “cirkuzanti” igraju sa pet igrača u polju. U prvom napadu sa pet igrača Metalac Kolorada, gosti su uspeli da se odbrane, ali je već drugi iskoristio Jovica Petrović i kroz noge golmana Golubovića povisio na 7:0.

U poslednjem minutu meča Urošević posle lepe akcije, stoji sam na drugoj stativi i sprovodi loptu u mrežu za konačnih 8:0.

Naredni duel igrače Metalac Kolorada očekuje za vikend, kada gostuju ekipi Oplenca iz Topole.