Važna pobeda Metalac Kolorada

Olimp - Kolorado

Važna pobeda “cirkuzanata” pred okršaje koji nas očekuju u nastavku prvenstva. Nakon poraza u Čačku, ova pobeda vraća mirnoću u redove Metalac Kolorada. Izuzetno zanimljiva, borbena i dinamična utakmica, u kojoj su pogoci postizani kao u košarci, 2 po 2. Prema prikazanoj igri Olimp se nezasluženo nalazi na začelju tabele. Borbeni domaćini nisu se mirili sa porazom iako su gosti poveli sa 0:2, dali su sve od sebe, pokušavali i sa pet igrača u polju, ali su igrači Metalac Kolorada izdržali njihove nalete i na kraju slavili.

Olimp – Metalac Kolorado 2:4 (1:2)

13. kolo III futsal lige “Zapad”
Sportska hala “Vlade Divac”, Vrnjačka Banja, 04. mart

Sudije: Bratislav Dinić, Nikola Radović
Strelci: Stević 20′, Čeperković 25′ (Olimp), Urošević 15′, Bulatović 18′, Petrović J. 32′, Arsenijević 34′ (Metalac Kolorado)
Opomene: Đorđević 6′, Čeperković 16′(Olimp), Petrović J. 32′, Bulatović 33′ (Metalac Kolorado)

Olimp: Tasić, Jovanović, Đorđević, Miković, Stević, Čeperković, Šapić, Đorđević, Ržaničanin
Metalac Kolorado: Milenković, Vukašinović, Bulatović, Petrović J, Urošević, Petrović P, Topalović, Bajić, Đorđević, Jeremić, Arsenijević, Cvetković

Uvodni minuti utakmice protekli su u početnom ispitivanju protivnika. Domaći su polako stezali obruč oko gola Metalac Kolorada, imali su par udaraca na gol,  ali bez ozbiljnijih pretnji po gol gostiju.

Od 6′ Metalac Kolorado se oslobađa pritiska i sve češće preti. Odmah je usledila prva dobra prilika za “cirkuzante”. Cvetković šutira sa sedmerca po zemlji, ali golman domaćih nogom brani njegov pokušaj.

Pokušao je Petrović u 8′ iskosa sa leve strane, oštar udarac, ali završava preko prečke.

Dobru priliku u 9′ minutu imali su domaći. Napad je tekao po levoj strani, ubačena lopta na drugu stativu, ali se spetljao usamljeni Miković i odbrana gostiju lako otklanja opasnost.

Samo minut kasnije ponovo je u glavnoj ulozi bio Miković. Dobar udarac ka golu “cirkuzanata”, sa 10 metara ulevo, ali lopta prolazi tik pored leve stative.

U 12′ preti Kolorado. Vukašinović vuče kontru kroz sredinu, pronalazi na desnoj strani Bulatovića koji upućuje odličan udarac, ali golman domaćih rukom odbija loptu u korner.

Minut kasnije nova prilika za Milanovčane. Golman domaćih Tasić zadržao je loptu 4 sekunde i sudija svira prekid. Pokušao je Petrović J, ali je njegov udarac izblokiran.

U 15′ Olimp je imao novu priliku preko Jovanovića, koga je proigrao Đorđević. Jovanović izbija 1 na 1 sa Milenkovićem, ali Milenković brani njegov pokušaj.

Moramo napomenuti da je golman Milenković ceo meč bio na visini zadatka. Branio je i neodbranjivo i donosio dodatnu smirenost i sigurnost u redove Metalac Kolorada.

Nakon propuštene prilike Olimpa, stiže kazna pola minuta kasnije. Igrao se 15′ kada je Cvetković oduzeo loptu domaćinu u samom početku akcije, proigrao Uroševića na levoj strani, koji sigurnim udarcem u bliži ugao donosi vođstvo Metalac Koloradu od 0:1.

U 16′ požrtvovani Cvetković pronalazi Petrovića, koji pokušava razornim udarcem sa 9 metara, ali je i Tasić na visini zadatka.

Domaći naredna 2 minuta konstantnim presingom pokušavaju da učine nešto više, ali u 18′ golman Milenković baca loptu preko celog terena, pronalazi Bulatovića na levoj strani, blago iskosa, Bulatović ulazi u šest metara Tasić se baca, a Bulatović iskusno, majstorski, potkačinje loptu i prebacuje Tasića za 0:2.

U 19′ nova kontra Kolorada, Cvetković je na 6 metara od gola Olimpa, šutira, ali u poslednjem trenutku odbrana domaćih blokira njegov udarac.

Konstantan pritisak domaćih se nastavlja, koji su rešeni da smanje zaostatak pre kraja poluvremena. Stević šutira neometan sa 5 metara, ali fantastični Milenković i rukom i nogom uspeva da zaustavi loptu i odbrani gol gostiju.

Svi su očekivali da se na poluvreme ide rezultatom 0:2, ali domaći se sa tim nisu slagali. Njihov pritisak i trud se isplatio 7 sekundi pre kraja poluvremena. Đorđević ide ka golu Metalac Kolorada po levoj strani, upućuje nešto između šuta i centaršuta, ali lopta dolazi na drugu stativu do usamljenog Stevića, koji je sprovodi u mrežu za 1:2.

Krenuli su još jače i još agresivnije, sa još žešćim presingom igrači Olimpa početkom drugog poluvremena. Igrači Metalac Kolorada uspešno su odbijali njihove nalete, ali su imali problema da loptu prenesu na polovinu protivnika.

Ipak u 24′ Vukašinović topovskim udarcem šutira sa 10 metara, lopta je prozujala pored cele odbrane i nepomičnog Tasića, ali je prečka zaustavila ovaj pokušaj.

Već minut kasnije, u 25′, na semaforu je pisalo 2:2. Šutirao je Jovanović lopta je prošla golmana, ali je neposredno pre izlaska u gol aut, na samoj liniji, grudima zaustavio visoki Čeperković, lopta se odbija na metar od gola, Čeperković je najbliži i sprovodi je u nebranjenu mrežu za 2:2.

Splasnuo je pritisak domaćih nakon izjednačenja, ponestalo im je snage, a to su iskusno čekali igrači Metalac Kolorada. Gosti preuzimaju inicijativu i igra se prebacuje na polovinu Olimpa.

U 26′ dobra akcija, centaršut na levu stativu, ali ne stiže Arsenijević da postavi nogu za pogodak.

U sred inicijative gostiju, u 32′ domaći imaju 2 šanse za pogodak u 5 sekundi. Najpre šutira Đorđević, Milenković kratko odbija loptu koja dolazi do Mikovića, koji pokušava iz pada i pogađa stativu.

Ponovo gosti to kažnjavaju kao i u prvom poluvremenu. Borbeni Cvetković probija po levoj strani, ubacuje loptu pred gol domaćih, a u karambolu izmedju Petrovića i golmana Tasića, bolje se snalazi Petrović i dovodi Metalac Kolorado u vođstvo od 2:3. Cvetković se u toj akciji povredio i bukvalno je iznet sa terena.

Veliku šansu propustio je Olimp u 33′. Lepa akcija, kompletno odigrana na prvu, lopta sa desne strane ide na drugu stativu, ali na sreću, Stević maši čitav gol, udarcem sa jednog metra.

A u 34′ majstorija Arsenijevića. Bulatović sa leve strane, šalje idealan centaršut preko celog terena do Arsenijevića koji se nalazio iskosa sa desne strane gola Olimpa. Majstorski prijem i topovski udarac nakon koga lopta od prečke završava u mreži nemoćnog Tasića, za vođstvo Metalac Kolorada od 2:4 i radost 15-ak Milanovčana koji su sa tribina bodrili “cirkuzante”.

Nisu više imali šta da izgube domaći i od tog momenta Olimp pokušava sa 5 igrača u polju da preokrene rezultat. Odlično su se branili igrači Metalac Kolorada i pokušavali da nakon oduzimanja lopte zatresu praznu mrežu, ali se nikako nije stvorila izgledna prilika.

U 38′ ponovo je šansu imao Miković, ali je Milenković još jednom izvanredno reagovao.

Nekoliko sekundi pre kraja, uspevaju Milanovčani da preseku loptu i povuku kontru. Pred golom domaćih bila su tri igrača Metalac Kolorada Urošević, Petrović i Bulatović, a nasuprot njih usamljeni Miković kao džoker. Miković ipak uspeva da izblokira pokušaj Petrovića i iz ovog duela izađe kao pobednik.

Sve čestitke igračima i stručnom štabu “cirkuzanata” na izvojevanoj pobedi. U narednom kolu Metalac Kolorado dočekuje ekipu Zlatar 33 u sportskoj hali “Breza”.