Sigurna pobeda Metalca na Ohridu

FK Metalac

Fudbaleri kluba iz Gornjeg Milanovca zabeležili su pobedu na prvoj kontrolnoj utakmici koju su odigrali u Makedoniji, gde se nalaze u sklopu priprema za nastavak sezone. Protivnik je bila ekipa Bregalnice iz Štipa, član druge makedonske lige – grupa Istok, a utakmica se igrala na terenima sportskog centra Biljanini izvori.

Bregalnica Štip – Metalac GM  0:3
Strelci: Kecap 23’, Ješić 56’ (penal) i Đurić 58’

Metalac: Kostić (od 45’ Jelovac), Mijailović (od 45’ Grbović), Vranjanin (od 60’ Vukomanović), Mlađović (od 60’ Gočanin), Koraksić (od 60’ Pajević), Krstić (od 60’ Maksimović), Vukadin (od 60’ Milinković), Ješić (od 60’ Milanović), Kecap (od 45’ Đurić), Savić (od 45’ Plazinić), Ilić (od 60’ Milovanović).
Bregalnica: Pašovski, Rajkov, Lazarov, Bakračevski, Stojanov, Serafimov, Mitrov, Trivunovski, Naumov, Zelinovski, Kristov. Igrali su još: Runtev, Manov, Nikolovski, Martin, Krstev, Razloski, Iliev.

Sigurna i ubedljiva pobeda Metalca. Utakmica je počela nervozno od strane igrača obe ekipe, sa dosta individualnih grešaka, što je prouzrokovalo česte promene poseda. Metalac od 20. minuta uspostavlja kontrolu igre i do kraja utakmice diktira ritam, na kraju ubedljivo slavi.

Prvi gol postignut je nakon prekida, naime Krstić je izveo korner sa leve trane, odbrambeni igrači Bregalnice nisu uspeli pravovremeno da izbace loptu iz svog šesnaesterca, na koju natrčava Kecap i dovodi Milanovčane u vođstvo. Sledeću priliku za postizanje gola imao je Ješić pogodivši prečku iz slobodnog udarca sa 20 metara od gola. Fudbaleri Bregalnice zapretili su u toku prvog poluvremena jedino iz udaraca sa distance, pa je Mitrov u jednoj takvoj prilipci dobro uzdrmao prečku Kostićevog gola.

U drugom poluvremenu Metalac pojačava ritam, u 56. minutu Ješić krade jednu loptu odbrambenim igračima Bregalnice koji ga u 16m nedozvoljeno zaustavljaju i sudija opravdano dosuđuje kazneni udarac, koji sigurno realizuje Ješić. Na treći gol se nije dugo čekalo, posle jedne lepe akcije po desnoj strani Grbović proigrava Đurića koji postavlja konačan rezultat.

Do kraja utakmice Metalac je imao još nekoliko poluprilika ali su mladi igrači, koji su dobili priliku u drugom poluvremenu, bili neprecizni.