Pomoć za Nikolino lečenje

Humanitarna utakmica

Fudbalski klubovi “Metalac” i “Takovo” organizovali su prošle srede, 28. novembra, humanitarnu utakmicu na pomoćnom terenu FK “Metalac”. Rezultat nije bio u prvom planu, a utakmica je organizovana u cilju prikupljanja finansijskih sredstava za lečenje Nikole Minića (1997), nekadašnjeg igrača ova dva kluba. Nikola je prošao sve selekcije fudbalskog kluba Metalac, da bi potom nastupao za seniorski tim “Takova”. Jesenas je, nastupajuči za FK “Lunjevica” povredio koleno, a prilikom pregleda konstatovano je da boluje od leukemije. Za terapije i lečenje su potrebna značajna novčana sredstva, pa je iz tih razloga organizovana utakmica, kada su naši sugrađani i prijatelji oba kluba kupovinom ulaznica pomogli Nikolino lečenje.

Nikola Minic

Prikupljena sredstva od humanitarne utakmice, ali i od dobrovoljnih priloga posetilaca manifestacije “Tako volim Takovo”, održanoj nedavno u hotelu, u iznosu od 452.000,00 predstavnici “Metalca” i “Takova” uručili su Nikolinim roditeljima u ponedeljak, u njihovom domu. Tom prilikom su od roditelja upoznati sa tokom Nikolinog lečenja, koje ide u pozitivnom smeru i ponudili im svaku vrstu pomoći u okviru svojih mogućnosti.

Nikolini roditelji su se zahvalili na pomoći fudbalskih klubova iz našeg grada, kao i svima koji su im se do sada našli pri ruci i pomogli u okviru svojih moći, a dogovoreno je da se što pre otvori poseban namenski račun isključivo za Nikolino lečenje, na koji bi svi ljudi dobre volje mogli uplatiti novac, koji je potreban za terapije i lekove.